Katnić već može da pokrene istragu

“Katnić ima punu podršku DF-a, ali ne vidimo da je spreman da pokrene te istorijski važne procese, iako ima dokaza”, tvrdi Medojević
8 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2016. 19:31h

Demokratska Crna Gora pozitivno gleda na zahtjeve više političkih partija da se povrede izbornog prava stave u nadležnost Specijalnog tužilaštva, dok u Demokratskom frontu insistiraju da za time nema potrebe jer se tim Milivoja Katnića tim problemom može baviti iz ugla organizovanog kriminala.

“Mislimo da bi trebalo u što kraćem roku podnijeti predlog izmjene dopuna Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, iz razloga što smatramo da krivčna djela koja se tiču povrede izbornog prava nastaju upravo kao rezultat djelovanja organizovane grupe”, kazao je “Vijestima” član Predsjedništva Demokrata Velizar Kaluđerović o zahtjevu SDP-a, URA i Demosa.

Kaluđerović tvrdi da se mogu naći elementi organizovanog djelovanja u radu DPS-a svih posljednjih godina.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević, međutim, smatra da nema nikakve potrebe za izmjenama zakona.

“Već postoji zakonski osnov za Katnića da pokrene istragu protiv DPS-a i njenog predsjednika Mila Đukanovića zbog toga što se ovo krivično djelo vrši na organizovan i sistematski način, a to daje kvalifikacije organizovanog kriminala”, što spada u nadležnosti Specijalnog tužilaštva, kazao je Medojević.

Smatra da je ono što radi DPS školska definicija organizovanog kriminala, i da bi Katnić trebalo da slijedi primjer hrvatskog USKOK-a protiv Iva Sanadera i HDZ-a i pokrene istragu protiv predsjednika partije kao ovlaštenog lica, partije kao pravnog lica i premijera zbog zloupotrebe službenog položaja.

“ Katnić ima punu podršku DF-a, ali zasad ne vidimo da je spreman da pokrene te istorijski važne procese, iako ima dokaza o izbornim krađama,” kazao je za “Vijesti”.

Medojević je kao jedan od dokaza spomenuo aferu “Snimak”, i pokušao da ovaj slučaj uporedi sa slučajem pljačke od strane “Pink Pantera”.

“Da su ANB, policija i tužilaštvo imali snimak 'Pink Pantera' koji, recimo, namjeravaju da opljačkaju neku juvelirnicu i da su taj snimak imali prije nego što se vrši krivično djelo, sigurno bi svako tužilaštvo i policija prevetivno djelovali”, zaključio je Medojević.

Bonus video: