Milić: Tek nakon Parlamentarnog dijaloga mogu biti održani izbori u Tivtu

Milić je ocijenio da ukoliko svi iskreno i nedvosmisleno žele fer i slobodne izbore onda je krajnje vrijeme da se preuzmemo odgovornost za stvaranje demokratskog ambijenta za njihovo održavanje
8 komentar(a)
Ferdinand Nagi, Srđan Milić, Foto: SNP
Ferdinand Nagi, Srđan Milić, Foto: SNP
Ažurirano: 15.03.2016. 14:01h

Parlamentarni dijalog mora biti nastavljen sa jasnim rokovima, da se tek nakon njegovog završetka mogu održati prvi izbori po novom zakonodavstvu, a to su lokalni u Tivtu, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić.

Milić je danas u Podgorici sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori, Ferdinandom Nagijem.

Iz SNP je saopšteno da je Milić ukazao na važnost traženja jedinstvenog modela i vođenja konstruktivnog dijaloga za rješenja sveobuhvatne krize u Crnoj Gori.

Milić je ocijenio da ukoliko svi iskreno i nedvosmisleno žele fer i slobodne izbore onda je krajnje vrijeme da se preuzmemo odgovornost za stvaranje demokratskog ambijenta za njihovo održavanje.

On je objasnio da to podrazumijeva da se parlamentarni dijalog mora nastaviti sa jasnim rokovima, da se tek nakon njegovog završetka mogu održati prvi izbori po novom zakonodavstvu, a to su lokalni izbori u Tivtu.

"Na taj način možemo ući u proces izgradnje izbornog povjerenja, obezbjeđenja pune primjene izbornog zakonodavstva i adekvatnog sprovođenja izbornih radnji, kako bi se stvorio ambijent za održavanje fer i slobodnog glasanja na svim nivoima, istakao je Milić.

Ocijenjeno je da postoji dovoljno prostora za unapređenje bilateralnih odnosa dvije zemlje, kao i mogućnosti za produbljivanje privredne saradnje i saradnje u oblastima infrastrukture, kulture, obrazovanja, sporta, ekologije i turizma.

"Ono što je potrebno je povoljan poslovni ambijent i mogućnosti boljeg povezivanja turističkih djelatnika dvije zemlje", naglasio je Milić.

Predsjednik SNP-a je ocijenio da će Crnoj Gori biti od velike pomoći i iskustva Rumunije u korišćenju pretpristupnih fondova i dobijanje sredstava od Evropske unije za ukupan napredak zemlje, a posebno za neophodni regionalni infrastrukturni razvoj.

Bonus video: