SDP: Novu vlast u Tivtu biraće građani, a ne DPS

DPS je savez sa strankom Ranka Krivokapića raskinuo na državnom nivou i u većini drugih gradova Crne Gore, a to je u Tivtu učinio pred lokalne izbore koji će se u tom gradu održati 17.aprila
66 pregleda 15 komentar(a)
Krsto Bošković, Foto: Sdp.co.me
Krsto Bošković, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 15.03.2016. 13:07h

Demokratska partija socijalista pokazala je strah od sjednice Skupštine Opštine na kojoj bi se raspravljalo o izvještaju gradonačelnika Ivana Novosela i razrješenju direktora Komunalnog preduzeća Rada Popovića-saopštio je predsjednik OO SDP Tivta i šef lokalnog parlamenta Krsto Bošković.

Predsjednik OO DPS Siniša Kusovac kazao je da ta stranka jednostrano raskida koaliciju sa SDP koja je Tivtom vladala 16 godina.

DPS je savez sa strankom Ranka Krivokapića raskinuo na državnom nivou i u većini drugih gradova Crne Gore, a to je u Tivtu učinio pred lokalne izbore koji će se u tom gradu održati 17.aprila.

Kusovac je naveo da su se na taj korak odlučili zbog toga što je Bošković “ucjenjivački i bez konsultacija sa koalicionim partnerom i predsjednikom Opštine (Ivanom Novoselom –DPS) zakazao čak dvije sjednice uoči samih izbora, 17. marta i 8. aprila, što predstavlja svojevrsno pravno i političko nasilje”.

Kusovac je eksplicitno kazao i da SDP neće biti dio nove lokalne vlasti koju će po njemu, nakon izbora 17.aprila “predvoditi DPS”.

Reagujući na to, Bošković je juče, nakon sjednice Predsjedništva OO SDP Tivta, kazao da se DPS uplašio rasprave o izvještaju gradonačelnika o radu i ostvarivanju funkcija lokalne uprave, a koja je prva tačke dnevnog reda predstojeće sjednice SO u četvrtak.

“Što je razlog za taj strah, treba pitati njih i njihovu centralu koja je procijenila da će im ovo biti dobar potez. Kako bi tivatska i crnogorska javnost bila do kraja upoznata sa situacijom oko zakazivanja sjednice ona je, po uobičajenoj poslovničkoj proceduri, dogovorena na međustranačkom kolegijumu predsjednika Skuptinine 3. marta, dnevni red predložen 7.marta, a materijali poslati odbornicima prije pet dana. Za sve ovo postoji i dokumentacija, ali što je za nas bitnije, i dogovor svih predsjednika klubova odbornika, uključujući i predstavnika DPS-a.”- kazao je Bošković dodajući da što se SDP tiče, “mi smo spremni da građanima podnesemo račun kako smo radili u protekle četiri godine, a u svim onim oblastima koje su vodili ljudi SDP-a smo pokazali rezultate za ponos.”

“Kad je u pitanju priča o novoj vlasti, želimo da poručimo i lokalnom i državnom DPS-u da će novu izvršnu vlast birati Tivćani, a ne oni, osim ako ne misle da ukidaju demokratiju i u našoj opštini, kao što pokušavaju na nekim drugim mjestima.”- istakao je Bošković i naglasio da SDP “kao druga najveća partija u proteklom periodu, svojim radom konstantno povećavala povjerenje građana i snagu na izborima”.

“Tako da će novu tivatsku vlast činiti naša partija i programski srodne partije.”- uvjeren je lider tivatske SDP.

Bonus video: