Izvinio se, a kaže da nije pogriješio

“Spreman sam da snosim svaki vid štete koji može proisteći iz krivične prijave koju ste protiv mene podnijeli...”
53 pregleda 1 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 15.03.2016. 11:09h

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić izvinio se juče dijelu opozicionih odbornika kojim nije isplatio odborničke naknade.

Izvinjenje je stiglo nakon što su opozicioni odbornici SNP-a, DF-a i Pokreta za Pljevlja protiv njega podnijeli krivičnu prijavu specijalnom tužilaštvu, zbog diskriminacije.

“Izvinjavam se svima koji su neopravdano ostali uskraćeni za svoje naknade zbog moje odluke. Pokušali smo da ispravimo grešku i počeli smo isplaćivati naknade odbornicima koji su dolazili, ili su počeli da dolaze na sjednice Skupštine opštine. Osim izvinjenja, spreman sam da snosim svaki vid štete koji može proisteći iz krivične prijave koju ste protiv mene podnijeli“, rekao je Đačić u Skupštini.

On, međutim, i dalje odbija da odboničke naknade isplati odbornicima DF-a, koji bojkotuju rad lokalnog parlamenta.

Njima naknade nijesu isplaćene za posljednjih pet mjeseci.

Đačić je kazao da snosi kompletnu odgovornost za neisplaćivanje naknada, jer je naložio Sekretarijatu za finansije da stopira isplatu odbornicima koji nisu dolazili na sjednice.

“Na takvu odluku sam se odlučio u jednoj veoma teškoj i nepovoljnoj finansijskoj situaciju u Opštini Pljevlja zbog ogromnih naslijeđenih problema“.

Uprkos izvinjenju, Đačić je u jednoj od replika ponovio da se “ne kaje zbog svojih postupaka, niti ima osjećaj da je pogriješio“.

Odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić rekao je da pokretanjem priče o neisplaćenim naknadama želeda zaštite dostojanstvo odbornika koji ne pripadaju skupštinskoj većini.

On je pozvao predsjednika Opštine da iz svog džepa plati štetu, ukoliko nastupi zbog njegovih pogrešno donijetih odluka.

Odbornik SNP-a Zdravko Bajić kazao je da mu se čini da je Đačić brzopleto donio odluku i da sada pokušava da se “vadi”, zbog podnesene krivične prijave.

Skupština je juče donijela zaključke kojim je zatraženo od Sekretarijata za finansije da izradi novu odluku u kojoj bi se definisalo i pitanje naknade odbornicima koji ne učestvuju u radu Sskupštine, za period u kojem im nijesu isplaćene.

Bonus video: