Stojović nerezidentni ambasador u Urugvaju

Stojović je, tokom boravka u Istočnoj Republici Urugvaj, posjetio i školu Crnogorskog jezka u Montevideu, koju je po važećim programima iz Crne Gore zajednica sama organizovala i finansirala uz podršku Ambasade Crne Gore u Buenos Ajresu, a koju stalno pohađa oko 30 đaka
82 pregleda 0 komentar(a)
Gordan Stojović, Tabare Vaskez, Foto: MVPEI
Gordan Stojović, Tabare Vaskez, Foto: MVPEI
Ažurirano: 14.03.2016. 13:15h

Ambasador Crne Gore u Argentini, Gordan Stojović, stupio je na dužnost ambasadora u Istočnoj Republici Urugvaj, na nerezidentnoj osnovi.

On je predao akreditivna pisma predsjedniku Urugvaja, Tabareu Vaskesu, čime je stupio na dužnost ambasadora Crne Gore u toj državi.

Stojović je, tokom razgovora sa Vaskesom, naveo da će se založiti za produbljivanje bilateralnih odnosa između dvije države.

"Tokom posjete Urugvaju, Stojović se susreo i sa ministrom vanjskih poslova Rodolfom Nin Novoom. Na sastanku je ocijenjeno da postoji dovoljno prostora za povećanje trgovinske razmjene između dvije zemlje, na čemu će se dodatno raditi u narednom periodu“, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Stojović je, tokom boravka u Istočnoj Republici Urugvaj, posjetio i školu Crnogorskog jezka u Montevideu, koju je po važećim programima iz Crne Gore zajednica sama organizovala i finansirala uz podršku Ambasade Crne Gore u Buenos Ajresu, a koju stalno pohađa oko 30 đaka.

"Stojović je tokom boravka u Montevideu iskoristio priliku da posjeti Počasni Konzulat Crne Gore u tom gradu i razgovara sa počasnim konzulom Crne Gore u Istočnoj Republici Urugvaj Marijom Klisićem, kao i da se susretne sa brojnim uglednim građanima Urugvaja porijeklom iz Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Ambasada Crne Gore u Argentini na nerezidentoj osnovi nadležna je za Federativnu Republiku Brazil, Republiku Čile i Istočnu Republiku Urugvaj.

Bonus video: