Muhović: Njegoša čitaj krišom kući, mi ga preziremo

"DPS svakodnevno napuštaju članovi i funkcioneri"
168 pregleda 253 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Arhiva Vijesti
Adnan Muhović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.03.2016. 18:52h

Šef petnjičkog parlamenta Adnan Muhović (BS) optužio je predsjednika te Opštine Samira Agovića (DPS) da guši bošnjačke nacionalne interese i poručio mu da kući čita Njegoša.

On je reagovao na nedavnu izjavu Agovića "Vijestima" u kojoj ga je kritikovao da bez potrebe intrigira političku javnost neodmjerenim izjavama.

"Agović je rekao da neka moja saopštenja i stavovi nijesu u saglasju sa njihovim. Naravno da nisu, jer smo mi dijametralno suprotni. Ja štitim, a on guši bošnjačke nacionalne interese. Ako mu je žao Njegoša i 'Gorskog vijenca' neka ga krišom čita kući, jer to ovaj narod ovdje prezire. A ako ne želi da zna istoriju i naša stradanja od onih kojima se bezupsješno dodvorava, to je njegov problem", kazao je Muhović.

Dodao je da još vjeruje da će do kraja mandata opstati aktuelna koalicija sa DPS-om u Petnjici, ali i najavio da će njegova stranka biti zahtjevna i tražiti sve što im pripada po koalicionom sporazumu.

"DPS tvrdi da nema vremena za gubljenje, jer je izgubila vrijeme bošnjačkom narodu u Bihoru. Vakat je da se ta politika kazni. Svakodnevno ih napuštaju članovi i funkcioneri. Agović je poznat po tome što je kao predsjednik SO Berane 'zaslužan' što je u Petnjicu tada ulagano 0,13 odsto budžeta, a sa odbornicima DPS-a iz Petnjice doprinio je tome da se odavde iseli ogroman broj građana. Zbog njegovog 'iskustva', ispaštaju građani", kazao je Muhović.

Bonus video: