Krivokapić ne vjeruje da će ga smijeniti

Lider SDP-a je ponovio da parlamentarni dijalog nije uspio jer DPS “ne smije izaći na slobodne izbore”
28 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.03.2016. 13:27h

Predsjednik Skupštine i lider SDP-a Ranko Krivokapić poručio je da je politička kriza u državi izazvana željom dojučerašnjeg koalicionog partnera, DPS da “vlada bez većine, mimo demokratske volje naroda”.

On je ocijenio da se od predsjedničkih izbora 2013. “vršila devastacija izbornih procesa”.“Navešću kupovinu ličnih karata, kupovinu glasova. Mislite li da neko ima većinu, a kupuje glasove i lične karte?, rekao je Krivokapić agenciji Anadolija.

Lider SDP-a je ponovio da parlamentarni dijalog nije uspio jer DPS “ne smije izaći na slobodne izbore”. Na pitanje da li SDP planira bojkot izbora Krivokapić smatra da to nije rješenje.“SDP će učiniti sve da u institucijama riješimo stvari. Ali, DPS očigledno želi da gura dio ili cijelu opoziciju u bojkot, gdje će samo na taj način da očuva vlast,” rekao je.

Komentarišići inicijativu za njegovu smjenu, Krivokapić je kazao da nije siguran da li DPS većinu za njegovo razrješenje.“Očekujem da bude bar malo slobodnog glasanja, jer je evidentno da je DPS stvorio “viseću” većinu. U parlamentu nije definisano ko je većina, zato je Vlada “viseća”. Vidjećemo hoće li imati 41 glas, očekujem da Skupština odluči na pravi način, ali uz političku korupciju, sve su mogućnosti otvorene“, rekao je Krivokapić .

On je kazao da u Crnoj Gori nedostaje vladavine prava i da je privatizacija iskorišćena “kao pohara, a ne šansa da se dovedu strateški investitori“. Reagujući na intervju DPS je poručio da se izbora u stvari plaši SDP, jer tokom 18 godina koalicije nikada nijesu izašli samostalno.

Bonus video: