NIJESU DOBILI ODGOVOR OD SDP-A

Kreću u smjenu DPS-a u Kotoru iako to SDP neće

U saopštenju se dodaje da je SDP u Kotoru bio opozicija od 2008. do 2012, a poslije izbora 2012. SDP je ušao u vlast sa DPS iako je u kampanju išao kao opozicija i kritikovao sve što je DPS radio
0 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.02.2019. 07:21h

Pošto nijesmo dobili nikakav odgovor od SDP-a Kotor na naš dopis od 4. marta u kojem predlažemo razrješenje predsjednika Opštine Kotor smatramo da ne postoji jedinstven stav po ovom pitanju u Opštinskom odboru SDP-a, navodi se u  zajedničkom saopštenju Ujedinjene reformske akcije (URA), Demokratskog fronta (DF), Demokraatske srpske stranke Crne Gore (DSS) i samostalnih odbornika u SO Kotor, koji su inicirali smjenu DPS-a u Kotoru.

"Predaćemo ovaj predlog u ponedeljak Skupštini opštine Kotor, nakon čega ćemo vidjeti ko je opozicija, a ko je privezak vlasti. Povodom izjave Ranka Krivokapića da SDP neće da ruši vlast u Kotoru političkom korupcijom, ističemo da smo legalni i legitimno izabrani predstavnici građana i da nas nikakva korupcija nije vodila kada smo SDP-u ponudili da promijenimo vlast u kotoru. Ako negdje sada postoji politička korupcija i nedoslednost, onda je to u Pozitivnoj koja se nije pridružila opoziciji u ovoj inicijativi, a znamo kako su ušli u kotorski parlament", navodi se u saopštenju.

U saopštenjuu se dodaje da je SDP u Kotoru bio opozicija od 2008. do 2012, a poslije izbora 2012. SDP je ušao u vlast sa DPS iako je u kampanju išao kao opozicija i kritikovao sve što je DPS radio.

"Kotorani i vi dobro znaju kako ste se zaklinjali i jedni (DPS) i drugi (SDP) da zajedno nećete nikada u Kotoru. Padale su teške riječi i obećanja, ali od doslednosi i obećanja ništa i sa jedne i druge strane. Krivokapić je u emisiji "Načisto" dugo pričao o propadanju i agoniji Kotora, nedavno je izjavio da je glavni problem Crne Gore DPS. Kada sve to uzmemo u obzir dolazimo do zaključka da vam u politici ne možemo vjerovati. Dolaze ubrzo redovni izbori i građani će to znati da cijene", zaključeno je u saopštenju.