Pljevlja: Lekić optužio Gadžovića da učestvuje u prikirivanju krivičnog djela

"Ne poštujete Statut, Poslovnik, Odluke koje ste sami donijeli", navodi Lekić u saopštenju
58 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 09.03.2016. 15:40h

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Milan Lekić optužio je predsjednika Skupštine Opštine Pljevlja i predsjednika Odbora za Statut i propise Tarika Gadžovića da zajedno sa članovima DPS-a učestvuju u prikrivanju krivičnog djela, koje je navodno počinio predsjednik Opštine, Mirko Đačić, odbijajući da isplati naknade odbornicima DF-a, SNP-a i Pokreta za Pljevlja.

“Prosto je nevjerovatno da vi kao pravnik sa toliko pravničkog i političkog iskustva i vaše kolege iz Odbora, članovi DPS-a, nećete, ne želite ili ne znate da je odluka donijeta 29.1.2007. godine i da pravo na autentično tumačenje odluke ili spornih članova imaju isključivo članovi odbora za Statut i propise i odbornici koji su tu odluku donijeli, odnosno odbornici iz tog saziva, a ne vi i vaše kolege. Upustili ste se u nešto na šta nemate pravo, a i to radite nakaradno. Smatrate da je jedini rad odbornika rad u Skupštini, zaboravljate ili ne znate da odbornik ima i obaveze na terenu, da ima određene troškove i da je ovo naknada a ne plata. Miješate svjesno naknadu sa platom i pominjete kolektivne ugovore koji nemaju nikakve veze sa Odlukom”, naveo je Lekić u saopštenju.

Lekić je poručio Gadžoviću bilo da ne ulazi u Skupštinu Opštine s obzirom kako on i njegove partijske kolege obavljaju odbornički posao.

“Sve odluke su Vam neuslaglašene sa zakonom. Ne poštujete Statut, Poslovnik, Odluke koje ste sami donijeli. Sav Vaš rad u Parlamentu se svodi na puko dizanje ruku. Sjetili ste se poslije dvije godine da podsjetite Sekretarijat za finansije i sekretarku Skupštine na član 6. postojeće odluke koja se odnosi na obračun i isplatu odborničke naknade, bez obrazloženja kako rehabilitovati dosadašnju primjenu. Očigledno da ste spremni da žrtvujete sekretarku za finansije i sektretarku Skupštine opštine zbog predsjednikovog neznanja i samovolje. I na kraju, gospodine predsjedniče, nemojte da izigravate pravne norme ni zbog koga, ni radi nekih interesa, jer sa tim degradirate pravnu struku i sebe samog”, navodi Lekić u saopštenju.

Bonus video: