"Istom dinamikom ispuniti preostale obaveze na putu ka članstcu u NATO"

„Još jednom je istaknuto da javni dijalog o prednostima članstva, kao i druge potrebne aktivnosti u vezi sa procesom evroatlantskih integracija, treba nastaviti istim intenzitetom i tokom 2016. godine“, navodi se u saopštenju
6 komentar(a)
Savjeta za članstvo Crne Gore u NATO, Foto: Vlada Crne Gore
Savjeta za članstvo Crne Gore u NATO, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.03.2016. 21:17h

Nesmanjenom dinamikom, odgovorno i efikasno, Crna Gora će nastaviti da ispunjava preostale obaveze na putu do članstva u Alijansi, poručeno je na sjednici Savjeta za članstvo Crne Gore u NATO.

Savjet je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmotrio tekuće i predstojeće aktivnosti Crne Gore u procesu pristupanja NATO-u.

„Savjet je potvrdio da je Crna Gora uspješno završila pristupne pregovore s NATO-om koji su održani 15. i 16. februara u sjedištu NATO-a u Briselu, ističući da će sa nesmanjenom dinamikom – odgovorno i efikasno – nastaviti da ispunjava preostale obaveze na putu do članstva“, navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose s javnošću.

Dodaje se da je naglašena važnost daljih aktivnosti Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO-u i planova za nastavak kampanje u ovoj godini.

„Još jednom je istaknuto da javni dijalog o prednostima članstva, kao i druge potrebne aktivnosti u vezi sa procesom evroatlantskih integracija, treba nastaviti istim intenzitetom i tokom 2016. godine“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: