Slučaj Sulja Mustafića: Izvađen iz konteksta

Mustafić je, posebno onima sa manjim brojem školskih godina od njega, bespogovorno stavio do znanja da su manjinske partije ,,samostalni politički subjekti” i sve to začinio tvrdnjom da Krivokapić svoju političku poziciju duguje Milu Đukanoviću i DPS-u. I tačka
82 pregleda 27 komentar(a)
Suljo Mustafić, Foto: Zoran Đurić
Suljo Mustafić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.03.2016. 14:28h

Desi se nekima u životu i to da postanu javni, pa preko noći slavni, a onda im odjednom zlobnici izbrljaju lik i djelo. To je ovih dana strefilo nedužnog Sulja Mustafića, potpredsjednika Skupštine Crne Gore. Da stvar bude po njega gora, iz raskošne političke i ostale biografije izvukli su iz konteksta ono što im odgovara.

Sve je počelo kada su Suljova Bošnjačka stranka, HGI i Forca potrčali da izvjesnog Ranka Krivokapića sklone sa pozicije predsjednika Skupštine, a Krivokapić izjavio da su „manjinske stranke sateliti koji simuliraju politički sistem i političku korupciju u Crnoj Gori, koja je zavladala u parlamentu“, te da su „u stvari satelitski dio DPS-a“. Iz istih stopa uzvratio je Mustafić ne mogavši da se načudi ,,nervozi predsjednika parlamenta”, zamjerajući mu da ,,nije nivo prvog čovjeka Skupštine da daje takve izjave”. Nije naš Suljo satelit, đe bi on.

Mustafić je, posebno onima sa manjim brojem školskih godina od njega, bespogovorno stavio do znanja da su manjinske partije ,,samostalni politički subjekti” i sve to začinio tvrdnjom da Krivokapić svoju političku poziciju duguje Milu Đukanoviću i DPS-u. I tačka.

Ali, tačku je preskočio nezgodni poslanik Krivokapićevog SDP-a Džavid Šabović i ušao u polemiku sa Mustafićem, dopunivši raznim detaljima njegov portret.

„Kad su Ranko i SDP branili Bošnjake, a branili su ih devedesetih kad je bilo najteže, Suljo tada nije ni bio Bošnjak. Postao je Bošnjak kad je ušao u partiju i tek kada je u tome vidio put do vlasti. A tada smo branili Bošnjake upravo od onih ispred kojih Suljo danas po naredbi staje da ih štiti“ (...)

Da je Mustafić izuzetno poštovan među Bošnjacima svjedok je i predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice Hazbija Kalač. On je u oktobru prošle godine podsjetio: ,,Mustafić je u Bošnjačku stranku doveden na moju inicijativu, i to za platu, jer mu je plata bila jedini uslov. Bila je to jedna od mojih većih grešaka koja mi se potkrala dok sam bio član ove partije” (... )

Nakon ovih Kalačevih opisa lika i djela Sulja Mustafića, potpredsjednik Skupštine Crne Gore na društvenim mrežama je prozvan Interes efendija.

(Opširnije čitaje u Monitoru )

Bonus video: