Staničić: Kome treba odugovlačenje?

Ocijenio je da je to „nekorektno i pogrešno shvatanje politike“ i da „Tivat i njegovi građani ne treba da budu pokusni kunići za potrebe političkih eksperimenata nekih partija i starih i novih lidera.“
2 komentar(a)
Neven Staničić, Foto: CDU
Neven Staničić, Foto: CDU
Ažurirano: 06.03.2016. 12:58h

CDU smatra da su „sve manje šanse“ da se u dogledno vrijeme nastavi parlamentarni dijalog oko uslova za fer izbore, te da je „očigledno da je produženje boravka predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića na tom mjestu za nedjelju ili dvije važnije od proklamovanog cilja da treba nastaviti pregovore vlasti i dijela opozicije“.

Spremnost na nastavak „političkog dijaloga“ iskazao je lider DPS Milo Đukanović, dok Krivokapić tvrdi da od priče nema ništa dok DPS pismeno ne potvrdi da su sporna samo dva pitanja – smjena uređivačkog tima RTCG i pitanje predsjednika parlamenta.

Potpredsjednik CDU i kandidat te stranke za gradonačelnika Tivta Neven Staničić kazao je da je „poremećen“ sistem političkih vrijednosti i redosljed poteza.

„Umjesto ozbiljnog napora da se nastavi politički proces, vode se uzaludne i beskorisne političke borbe i prepucavanja. Funkcija je važnija od demokratskog procesa, čak i kada je jasno da je funkciji istekao rok trajanja. Istovremeno, licitira se izborima u Tivtu. Jednog dana je "sigurno" da će ih biti, sjutradan se ultimativno traži da se izbori odlože ... Političke partije i udruženja građana koji nikad nijesu učestvovali na izborima prednjače u tim zahtjevima“, kazao je Staničić dodajući da ti politički subjekti Tivćanima šalju „izuzetno lošu i negativnu poruku“.

„Moguće je da su i nesvjesni njene duboke nekorektnosti: nije njih briga za Tivat i potrebu da se formira nova i efikasnija vlast. Da li će biti izbora i da li treba da bude izbora zavisi od trenutnih interesa tih partija i udruženja, a ne od interesa Tivta i Tivćana. Time su suština i rezon politike okrenuti naopačke: politika, umjesto zbog građana, postoji zbog političara. Što je najgore, ovim političarima to nimalo ne smeta. Bez stida i zazora nastavljaju svoje isprazno nadgornjavanje“, smatra Stanićić.

Ocijenio je da je to „nekorektno i pogrešno shvatanje politike“ i da „Tivat i njegovi građani ne treba da budu pokusni kunići za potrebe političkih eksperimenata nekih partija i starih i novih lidera.“

„Nijesu Tivćani krivi ako te partije i političari nijesu spremni za izbore“, naglasio je potpredsjednik CDU dodajući da je ta stranka spremna za izbore i da će 12. marta na sjednici Predsjedništva donijeti odluku na koji način i sa kojim izbornim programom će 17. aprila izaći pred Tivćane.

Bonus video: