Đukanović: ANB organizuje kupovinu ličnih karata, glasova, ucjene...

"ANB u svom ratu protiv opozicije i građana Crne Gore pod svojom kontrolom drži pojedine medije koji plasiraju najbrutalnije laži i podmetanja"
70 pregleda 106 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2016. 15:11h

Klub mladih Nove srpske demokratije održao je performans ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova pod sloganom "Odgovaraćete!".

Član Kluba mladih NOVE Petar Drašković je istakao da je Uprava policije "partijska ćelija DPS-a".

"Sve ono po čemu je DPS prepoznat nalazimo i u djelovanju ove institucije – kriminal, odbrana lika i djela jednog čovjeka i gola sila kao jedini argument. Ova zarobljena institucija je pravu svrhu svoga djelovanja pokazala brutalnim akcijama 17. i 18. oktobra, a naročito razbijanjem mirnih demonstracija 24. oktobra kada su pripadnici policije uz podršku maskiranih huligana i batinaša iz SAJ-a trovali, prebijali i progonili narod po Podgorici", rekao je Drašković.

On je naglasio da je sve to rađeno "po direktnom naređenju predsjednika DPS-a Mila Đukanovića koji policiju koristi za obračun sa političkim neistomišljenicima".

"Protiv takvih će se Nova srpska demokratija i DF boriti samo protestima i bojkotom, a nikako dogovorima i pregovorima. Zato je pobuna naš izbor, zato su protesti naš put do slobode, a to bi trebalo da bude i putokaz ostalima koji misle da će im u ovoj diktaturi sloboda pasti sa neba. Ne šaljemo uzaludno poruku "Odgovaraćete" i slobodno možemo obećati da će odgovarati svi oni koji uniformu koriste kao pokriće za kriminal i oni koji su naredili i vršili torturu nad narodom 17, 18, i 24. oktobra. Budite sigurni, nećemo vam zaboraviti. Odgovaraćete!", poručio je Drašković.

Članovi Kluba mladih NOVE su nakon protesta ispred zgrade MUP-a prošetali do zgrade Agencije za nacionalnu bezbjednost.

"Nalazimo se ispred institucije koja je sve svoje kapacitete i aparaturu stavila u službu odbrane jednog čovjeka, njegove kriminalom stečene imovine i njegovih partnera iz organizovanog kriminala. Ovo je služba koja nikada nije reformisana, koja radi direktno protiv interesa CG i njenih građana. Kao takva, ona je opasnost i Nova srpska demokratija će se nakon dolaska na vlast založiti da ANB bude rasformiran", rekla je član Kluba mladih NOVE Ana Đukanović.

Dodala je da je ANB "direktni učesnik u teškim kriminalnim radnjama režima" i da ona stoji iza "svake krađe izbora, ona organizuje kupovinu ličnih karata, kupovinu glasova, ucjene i sve ono što je u stvari jedini partijski program DPS-a".

"ANB u svom ratu protiv opozicije i građana Crne Gore pod svojom kontrolom drži pojedine medije koji plasiraju najbrutalnije laži i podmetanja. Zato šaljemo poruku „Odgovaraćete“ , i izaći će pred lice pravde svi oni koji su mislili da je kriminal, bahatost i zloupotreba službenog položaja u državnoj upravi pravilo za vođenje države", istakla je Đukanović.

Galerija

Bonus video: