Brajković: Opozicija da bojkotuje izbore u Tivtu, ako ne budu kad i parlamentarni

Ako sada, kako je naveo, ne postoje uslovi da se održe regularni izbori u Tivtu, oni treba da se odgode i održe zajedno sa parlamentarnim.
11 komentar(a)
glasanje, izbori, Foto: Shutterstock.com
glasanje, izbori, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 05.03.2016. 11:57h

Opozicija bi trebalo da bojkotuje izbore u Tivtu ukoliko ne budu odgođeni i zakazani kad i parlamentarni, poručili su iz Nove srpske demokratije (NOVA) i naveli da će oni učestvovati ako opozicione partije ne prihvate njihov predlog.

„Naravno, opozicija treba da bojkotuje ove izbore ukoliko ih predsjednik države Filip Vujanović i republička većina ne odlože i ne zakažu njihovo održavanje istovremeno sa parlamentarnim“, kazao je predsjednik opštinskog odbora NOVE u Tivtu, Rato Brajković.

On je naveo da bojkot sam po sebi ima smisla ako je rezultat te akcije da opozicija dobije ono što želi, a to su, kako je kazao, pošteni izbori.

„Bojkot je samo sredstvo da se izvrši pritisak na one koji godinama kradu izbore da omoguće njihovo regularno održavanje, i istovremeno da pošaljemo poruku svima onima izvan naše opštine, koji nas tretiraju kao ekperimentalni ili pilot projekat, da mi ovdje živimo i da su nama Tivat i Boka najvažniji“, rekao je Brajković agenciji MINA.

On je poručio da svi treba da znaju da je Tivat opština u kojoj oni žive i za koju su vezali budućnost porodica. „I naši građani ne smiju da budu pokusni kunići na kojima će se ispitivati razni izborni mehanizmi i uređaji“.

„Neki očigledno izbore u Tivtu zamišljaju kao eksperiment na kome će se ispitivati uređaj za elektronsku identifikaciju birača, a svjesno se zanemaruje činjenica da je to samo jedan segment kontrole, i da poštenih izbora ne može biti bez licenciranog AFIS uređaja koji identifikuje duple otiske, bez čišćenja biračkog spiska“, rekao je Brajković.

Ako sada, kako je naveo, ne postoje uslovi da se održe regularni izbori u Tivtu, oni treba da se odgode i održe zajedno sa parlamentarnim.

Brajković je podsjetio da je NOVA, zajedno sa koalicionim partnerima, već pozvala sve relevantne opozicione stranke da ne učestvuju na izborima za koje nijesu stvoreni uslovi da budu pošteni i pravični.

Prema njegovim riječima, u NOVOJ ne vide nijedan razlog da, zbog poštovanja sadašnjeg roka održavanja izbora, dozvole onima koji, kako je rekao, kradu izbore, da to realizuju uz njihovu saglasnost.

„Vjerujemo i da će potenciranje predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) da se što prije ide na tivatske izbore biti znak za uzbunu našim kolegama iz opozicije koji najavljuju bezuslovni izlazak na izbore, jer su Milo Đukanović i DPS naučili da izbore dobijaju u neregularnim uslovima, a za tivatske svi pouzdano znamo da su danas takvi“, kazao je Brajković.

On je poručio da, ako druge opozicione stranke ne prihvate njihov predlog, NOVA svoje glasače neće ostaviti bez mogućnosti da imaju predstavnike koje oni žele u skupštini Tivta.

Bonus video: