DPS raskinula koaliciju sa SDP u Bijelom Polju

Prema riječima predsjednika Opštinskog odbora DPS-a Abaza Kujovića raskidanje koalicije neće imati uticaja na političku stabilnost niti funkcionisanje lokalne vlasti jer imaju većinu i sa Bošnjačkom strankom
66 pregleda 49 komentar(a)
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.03.2016. 18:22h

Na sjednici Opštinskog odbora DPS u Bijelom Polju jednoglasnom odlukom raskinuta je koalicija sa Socijaldemokratskom partijom (SDP).

DPS i SDP su u Bijelom Polju bile na vlasti 18 godina.

Prema riječima predsjednika Opštinskog odbora DPS-a Abaza Kujovića raskidanje koalicije neće imati uticaja na političku stabilnost niti funkcionisanje lokalne vlasti jer imaju većinu i sa Bošnjačkom strankom.

„Mjesta koja su pokrivali članovi SDP biće pokriveni kadrovima iz naše partije. U pitanju su mjesta potpredsjednika Opštine, direktora Centra za kulturu, šefa Službe zajedničkih poslova i sekretara Skupštine opštine“, kazao je Kujović.

Kada je napravljena koalicija DPS je imao 19 a SDP 5 mandata, od kojih su nakon unutrašnje podjele 2 odbornička mjesta pripala Socijaldemokratama.

Kujović je istakao da su sa SDP-om postigli značajne rezultate za razvoj Bijelog Polja ali da je koalicija praktično raskinuta onda kada je SDP izglasao nepovjerenje Vladi.

Bonus video: