Đukanović: Poziv za članstvo u NATO priznanje Crnoj Gori i ohrabrenje za region

Đukanović je naveo da vjeruje da će kontinuitet u ispunjavanju obaveza sa crngoorske strane ohrabriti članice Alijanse da u predviđenom roku završe proces ratifikacije
13 komentar(a)
Petar Pavel, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Petar Pavel, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 04.03.2016. 15:45h

Poziv za članstvo u NATO-u priznanje je Crnoj Gori za ostvarene rezultate i ohrabrenje za region, bez čije stabilnosti ne može biti ni sigurne evropske bezbjednosti, ocijenio je premijer Milo Đukanović.

Đukanović je danas primio predsjedavajućeg Vojnog komiteta NATO-a generala Petra Pavela.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Vlade, zahvalio na podršci Vojsci Crne Gore, uz konstataciju da Crna Gora uz partnersku pomoć kroz reforme gradi efikasan sistem koji će biti kompatibilni dio NATO bezbjednosnog okvira.

„On je istakao da je poziv za članstvo u NATO-u ne samo priznanje Crnoj Gori za ostvarene rezultate, već i ohrabrenje za region, bez čije stabilnosti ne može biti ni sigurne evropske bezbjednosti“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je naveo da vjeruje da će kontinuitet u ispunjavanju obaveza sa crngoorske strane ohrabriti članice Alijanse da u predviđenom roku završe proces ratifikacije.

Premijer je, dodaje se, upoznao sagovornika sa aktuelnim kretanjima u zemlji, ekonomskim dostignućima i planovima, kao i progresu koji Crna Gora ostvaruje u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom (EU).

„Pavel je istakao da Crna Gora ima puno pravo da bude ponosna na sva dostignuća ostvarena tokom prve decenije svoje nezavisnosti. Ocjenjujući rezultate izvrsnim, on je istakao da je to put koji izvjesno vodi Crnu Goru do članstva u EU i NATO-u“, kaže se u saopštenju.

On je, kako se navodi, naglasio da je Vojska Crne Gore postigla odličan napredak u reformama. „On je podvukao da NATO samo želi da proširi bezbjednost u regionu i da sa svima koji to žele gradi dobre odnose i partnerstvo u mjeri koje odgovara objema stranama“.

„Mi smo na istoj liniji razmišljanja, što nam olakšava da na pragmatičan i realističan način ostvarimo naše ciljeve“, rekao je Pavel.

Bonus video: