Opozicija bi da protrese Vladu

DF nije oročio inicijativu glasanjem o razrješenju predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića. “Naš cilj je da se ona, kao dio Plana za akciono jedinstvo koji smo ponudili na sastanku u SNP-u prije dva dana, bude usaglašena sa svim opozicionim strankama"
95 pregleda 65 komentar(a)
DF Protest Ispred CB, Milutin Đukanović, Foto: Filip Roganović
DF Protest Ispred CB, Milutin Đukanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.03.2016. 16:11h

Demokratski front očekuje nastavak razgovora među opozicionim strankama kako bi iza inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi stajala čitava opozicija , rekao je za “Vijesti” funkcioner DF-a Milutin Đukanović.

On je objasnio da DF nije oročio inicijativu glasanjem o razrješenju predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića. “Naš cilj je da se ona, kao dio Plana za akciono jedinstvo koji smo ponudili na sastanku u SNP-u prije dva dana, bude usaglašena sa svim opozicionim strankama,” rekao je Đukanović “Vijestima”.

Taj plan, kako je podsjetio, podrazumijeva bojkot parlamenta, proteste, predlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi i izbor nove prelazne Vlade čiji premijer ne može biti lider DPS-a Milo Đukanović. “On je sinonim izborne krađe i DF neće nikako u Vladu na čijem je on čelu,” dodao je funkcioner Nove.

URA, Demos, SDP i Demokrate spremne su da podrže inicijativu DF-a. Za DPS i Socijaldemokrate ona je međutim nelogična.“Sasvim je jasno i javnost to očekuje da će Demos glasati za nepovjerenje kabinetu Mila Đukanovića, ko god da je predloži, a kamoli neki opozicioni subjekt. Ništa se nije promijenilo. Malo nam je žao što možda kolege iz DF-a nijesu bile sa nama prošlog puta kada smo glasali o nepovjerenju vladi, sasvim sigurno da bi svi skupa bili jači, ali kada smo mi u pitanju nema mjesta sujetama,” rekao je funkcioner Demosa Goran Danilović televiziji Vijesti.

Iz Demokratske Crne Gore “Vijestima” je rečeno da će oni “bez sujete istog dana bezuslovno podržati svaki predlog za izglasavanje nepovjerenje Vladi, bez obzira ko ih iz opozicije podnese”. I portparol SDP-a Mirko Stanić potvrdio je da će oni glasati kao i 27. januara, a dilemu nema ni Dritan Abazović (URA).

Zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković rekao je, međutim, za CDM da je Vlada 27. januara dobila povjerenje. “Cilj je politička destrukcija i usporavanje vlade na realizaciji ključnih prioriteta i obezbjeđenja uslova za slobodne i fer izbore sa jedne strane, i s druge da spriječi nastavak političkog dijaloga o uslovima za izbore”, tvrdi Marković. Iz SD su poručili da je „inicijativa nelogična i unaprijed osuđena na propast.

Bonus video: