Nikšić: Amabsadorka SAD uručila donaciju Opštoj bolnici

“Grbović predstavio je gošći kulturno- istorijsku, ekonomsku i socijalnu osobenost Nikšića, a riječi je bilo i o kapitalnim infrastrukturnim projektima koji su završeni i koji će biti realizovani u narednom period”, navodi se u saopštenju za javnost
5 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2016. 15:20h

Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Margaret En Uehara boravila je u zvaničnoj posjeti Opštini Nikšić i tom prilikom uručila vrijednu donaciju Opštoj bolnici. Prema riječima direktora bolnice, dr Ilije Ašanina, riječ je o elektro hirurškom nožu čija vrijednost je 18 hiljada eura. Američka ambasada će takođe finansirati rekonstrukciju odjeljenja urologije i oftalmologije, a radovi vrijedni 350 hiljada eura biće završeni do septembra, kao i gradnju helidroma vrijednosti oko 70 hiljada, tako da će nikšićka Opšta bolnica biti prva medicinska ustanova u Crnoj Gori koja će imati helidrom.

Prvi čovjek Opštine Veselin Grbović upoznao je američku ambasadorku sa resursima, potencijalima i budućim strateškim razvojnim projektima lokalne zajednice, kao i o mogućim investiranjima u Nikšić i istakao oblasti za koje bi moguće bili zainteresovani i američki inestitori.

“Grbović predstavio je gošći kulturno- istorijsku, ekonomsku i socijalnu osobenost Nikšića, a riječi je bilo i o kapitalnim infrastrukturnim projektima koji su završeni i koji će biti realizovani u narednom period”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ambasadorka je, kako se navodi u saopštenju čestitala predsjedniku Opštine i lokalnoj upravi na naporima koje ulažu u realizaciji značajnih projekata, a razgovaralo se i o procesu pridruživanja Crne Gore NATO zajednici.

Galerija

Bonus video: