Radović: U Petrovcu vladaju opšte nezakonje i sivilo

Član GO Demokrata je kazao da su urbanistički haos i pretjerana gradnja, naročito stambeno poslovne zgrade od 14 spratova u centru mjesta i novi hotelsko-apartmanski kompleks od 9 spratova na samoj obali, koji je „zatvorio“ pola Petrovca, poseban i, vjerovatno, nerješiv problem
110 pregleda 3 komentar(a)
Krsto Radović, Foto: Demokrate
Krsto Radović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 04.03.2016. 14:30h

Član glavnog odbora Demokrata Krsto Radović kazao je da imajući u vidu opšte nezakonje i sivilo u kojem se nalazi opština Budva već duže vrijeme, ni Petrovac nije mogao biti izuzetak.

"U moru problema, koji otežavaju život građana ovog malog i lijepog mjesta, najprepoznatljiviji je onaj koji se sastoji u nefunkcionisanju ili nepostojanju kvalitetne infrastrukture – komunalne, putne, elektro-energetske", rekao je Radović.

Radović je dodao da je gradska kanalizacija potpuni promašaj i najveći gradski problem.

"Instalacije i postrojenja su pogrešno koncipirani i nekvalitetno izrađeni, tako da su pucanje cijevi, zagušenja, izlivanje na ulice i u more, kvarovi na pumpama i opremi svakodnevna pojava. Za Demokrate je neprihvatljivo da se turizam, opravdano, ističe kao prioritetna djelatnost i glavni izvor prihoda za mještane Petrovca, a da, pritom, svake godine, tokom turističke sezone, imamo pojave stomačnih tegoba kod velikog broja gostiju, naročito djece. Ukoliko se nešto ozbiljno ne preduzme, moguće su i mini epidemije zbog zagađenosti mora i plaža", dodao je Radović.

On je kazao da regulacija atmosferskih voda praktično ne postoji.

"Svaka veća kiša je uzročnik pravih poplava, čak i u višim djelovima mjesta, tako da, praktično, građani ne mogu preći ni ulicu. Ovakvo stanje je višegodišnje i sve intervencije i žalbe nadležnima nisu postigle nikakav efekat. Kvarovi i iskakanje iz sistema na vodovodnoj i elektro mreži su česti i naročito tokom turističke sezone pričinjavaju ozbiljne probleme, kako turistima, tako i mještanima. Najveće poteškoće u ovom segmentu predstavlja nekvalitetna i zastarjela prenosna mreža i lokalne instalacije. Demokrate nemaju sumnju - s obzirom na astronomske cijene vode i visoke cijene struje, kvalitet snabdijevanja i održavanja bi trebalo da budu na najvišem nivou", rekao je Radović.

Član GO Demokrata je kazao da su urbanistički haos i pretjerana gradnja, naročito stambeno poslovne zgrade od 14 spratova u centru mjesta i novi hotelsko-apartmanski kompleks od 9 spratova na samoj obali, koji je „zatvorio“ pola Petrovca, poseban i, vjerovatno, nerješiv problem.

"Gradsko šetalište, ili kako ga mještani nazivaju „donja ulica“ popločava se već godinama i nikako da se radovi završe. Od planiranih milion i po eura, vrijednost radova je već prešla sedam miliona i ta cifra još nije konačna. Da stvar bude gora, kako radovi nisu završeni, pojedini djelovi šetališta su nebezbjedni, tako da je bilo i povrijeđenih turista. Parkiranje, naročito u turističkoj sezoni, nije adekvatno riješeno posebno u priobalnom dijelu mjesta i oko centara za snabdijevanje a, kao što je već navedeno, u pojedinim djelovima mjesta direktno ugrožava funkcionisanje nadležnih službi. I pored azila za napuštene životinje, koji je izgrađen sredstvima EU, umnožava se ionako veliki broj pasa lutalica, koji u čoporima uznemiravaju goste i mještane, a nerijetko znaju biti opasni za malu djecu. Za sve navedeno, kao i još mnogo toga izostavljenog, odgovorna je nestručna, koruptivna i lokalna vlast za koju je dokazano da je sklona vršenju teških krivičnih djela. Nakon ovoliko godina štetne i nezakonite “vladavine” DPS-a, Demokrate su ponosne što mogu da ustvrde da imaju podršku građana Petrovca i cijele Budve koja će biti zamajac promjena", zaključio je Radović.

Bonus video: