O razrješenju Krivokapića na sjednici koja počinje 23. marta

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke (BS), Force i Hrvatske građanske inicijative (HGI) pokrenuli su ranije inicijativu za razrješenje Krivokapića funkcije
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.03.2016. 14:00h

Inicijativa o razrješenju predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića biće na dnevnom redu sjednice koja počinje 23. marta, dogovoreno je na sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine.

Nije jasno kada će na tačno na red doći rasprava o smjeni Krivokapića, jer je na dnevnom redu sjednice 14 tačaka.

Šef kluba poslanika Pozitivne Crne Gore, Goran Tuponja, saopštio je, nakon sjednice Kolegijuma, da će 22. marta na Cetinju biti održana prva sjednica proljećnjeg zasjedanja parlamenta, a da će druga početi dan kasnije u Podgorici.

Tuponja je rekao da Krivokapić nije izašao u susret poslanicima Demokratske partije socijalista i njihovim koalicionim partnerima da sjednica bude održana 10. marta, sa tom tačkom dnevnog reda.

Komentarišući inicijativu Demokratskog fronta za glasanje o povjerenju Vladi, Tuponja je rekao da su o tome obaviješteni iz medija i da inicijativa još nije u skupštinskoj proceduri.

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke (BS), Force i Hrvatske građanske inicijative (HGI) pokrenuli su ranije inicijativu za razrješenje Krivokapića sa te funkcije.

U obrazloženju predloga navodi se da je klub poslanika Socijaldemokratske partije (SDP), na vanrednoj sjednici 27. januara, na kojoj je Vlada dobila povjerenje, glasao protiv, čime je ta stranka jednostrano raskinula Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju od 6. novembra 2012. godine, koji su zaključili DPS, SDP, Liberalna partija, Demokratska partija, BS, Koalicija Forca za jedinstvo i HGI.

Bonus video: