SD: Inicijativa DF-a osuđena na propast

Rušitelji institucija i napadači ustavnog poretka, na ovaj način, žele odlazećem predsjedniku parlamenta, da još jednom pruže priliku da "junački" udari na Crnu Goru", kaže se u saopštenju.
21 komentar(a)
Socijaldemokrate logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 03.03.2016. 17:29h

Inicijativa Demokratskog fronta (DF) za izglasavanje nepovjerenja Vladi nelogična je i unaprijed osuđena na propast, ocijenile su Socijaldemokrate.

DF će, kako su najavili, pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, prije razmatranja pitanja o razrješenju predsjednika parlamenta Ranka Krivokapća.

"Inicijativa DF-a za izglasavanje nepovjerenja Vladi je nelogična i unaprijed je osuđena na propast, čega su svjesni i njeni inicijatori, jer smo prije samo mjesec dana imali skupštinsku raspravu na istu temu, nakon koje je postalo jasno da aktuelna 40. Vlada ima većinsku podršku parlamenta", saopštile su Socijaldemokrate.

Stoga je, kako navode, jasno da je njena jedina svrha preuzimanje primata unutar opozicije, odnosno pokušaj grabljenja liderske pozicije unutar novoformiranog opozicionog bloka.

Socijademokrate su, kako su saopštili, uvjerene da je zahtjev DF-a da se o tome raspravlja prije povjerenja "visećem" predsjedniku parlamenta, puki pokušaj učvršćivanja "kolašinske koalicione saradnje".

"Rušitelji institucija i napadači ustavnog poretka, na ovaj način, žele odlazećem predsjedniku parlamenta, da još jednom pruže priliku da "junački" udari na Crnu Goru", kaže se u saopštenju.

Socijaldemokrate, kako su rekli, ne bi iznenadilo da pritom i "zapjeva omiljenu pjesmu jednog opozicionog prvaka It`s my way." "Jer i Krivokapić, baš kao i on, već neko vrijeme ide svojim putem, odnosno stranputicom, koja ga je i odvela u političku marginalizaciju."

Bonus video: