Antun Sbutega stupio na dužnost ambsadora Crne Gore u Republici San Marino

Sagovornici ambasadora Sbutege su pohvalili značajne uspjehe koje je Crna Gora postigla kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, kao i njen doprinos stabilnosti regionu Zapadnog Balkana
82 pregleda 2 komentar(a)
Antun Sbutega, Foto: MVPEI
Antun Sbutega, Foto: MVPEI
Ažurirano: 03.03.2016. 16:03h

Ambasador Crne Gore u Republici Italiji Antun Sbutega predao je danas akreditivna pisma kapetanima-regentina Republike San Marino, Loreli Stefaneli i Nikoli Renziju čime je zvanično stupio na dužnost ambsadora Crne Gore u ovoj državi, saopšteno je iz MVPEI.

Ambasador Sbutega je tom prilikom istakao da mu je posebna čast što stupa na ovu dužnost u godini kada se obilježava decenija od obnove nezavisnosti Crne Gore i od kada je San Marino priznao našu državu. On je ukazao na rezultate privrednog i društvenog razvoja Crne Gore u toku porotekle decenije sa posebnim akcentom na integracioni put Crne Gore prema članstvu u NATO i EU.

„Odnosi naše dvije države dodatno su osnaženi istim fundamentalnim vrijednostima i zajedničkom evropskom kulturom“, istakao je Sbutega.

Sagovornici su ocijenili da su se bilateralni odnosi u protekloj deceniji konstantno razvijali, ali da u narednom periodu postoje velike mogućnosti za njihovo unapređenje, posebno u oblastima ekonomije, turizma i kulture.

Sagovornici ambasadora Sbutege su pohvalili značajne uspjehe koje je Crna Gora postigla kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, kao i njen doprinos stabilnosti regionu Zapadnog Balkana.

Ambsador Sbutega je imao sastnak i sa Državnim sekretarom za vanjske i političke poslove Paskvalom Valentinijem na kojem su analizirane teme od zajedničkog interesa i dogovoreno potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti turizma.

Bonus video: