Pajović: Plan Pozitivne sačuvao političku stabilnost

“Planom Pozitivne koji je bio uslov za podršku Vladi, sačuvana je politička stabilnost kao važan preduslov za uspješan nastavak EU i NATO integracija, a istovremeno opozicija je dobila mogućnost da, nakon 27 godina, uđe u Vladu kako bi kontrolisala i spriječila dalje zloupotrebe državnih resursa u izborne svrhe”, kazao je Pajović
56 pregleda 214 komentar(a)
Pajović, Hloben, Foto: Pozitivna CG
Pajović, Hloben, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 03.03.2016. 15:45h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović je razgovarao sa ambasadorom Slovačke Romanom Hlobenom, u sjedištu stranke, o aktuelnoj političkoj situaciji i odnosima dvije zemlje.

“Planom Pozitivne koji je bio uslov za podršku Vladi, sačuvana je politička stabilnost kao važan preduslov za uspješan nastavak EU i NATO integracija, a istovremeno opozicija je dobila mogućnost da, nakon 27 godina, uđe u Vladu kako bi kontrolisala i spriječila dalje zloupotrebe državnih resursa u izborne svrhe”, kazao je Pajović.

Pajović vjeruje da će svi odgovorni politički subjekti, kojima su slobodni i fer izbori prioritet, nastaviti parlamentarni dijalog i u konačnom doći do saglasja oko sporazuma vlasti i opozicije.

“To je velika šansa za opoziciju i demokratizaciju društva uopšte, kroz stvaranje uslova za fer i slobodne izbore, što je cilj cijele opozicije,"naglasio je Pajović.

Tokom sastanka Pajović je izrazio zahvalnost za ulogu i značaj Republike Slovačke na putu Crne Gore ka evroatlanskim integracijama, kao i uvjerenje da će kontinuitet dobrih odnosa biti nastavljen i ubuduće.

Bonus video: