Rudović: Odložiti izbore u Tivtu dok ne budu stvoreni uslovi za fer utakmicu

On je dodao da će URA odluku o učešću na izborima, ako oni budu održani kad je planirano, donijeti Centralni odbor Građanskog pokreta
26 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 03.03.2016. 14:50h

Lokalne izbore u Tivtu trebalo bi odgoditi dok ne budu stvoreni uslovi za fer glasanje, smatraju u Građanskom pokretu URA.

Član Koordinacionog odbora URE, Neđeljko Rudović kazao je da je taj pokret sve vrijeme upozoravao da apsolutno ne postoje uslovi za organizovanje slobodnih izbora u Tivtu.

„Zato i tražimo da oni budu odloženi do trenutka dok ne budu stvoreni uslovi za fer utakmicu“, rekao je Rudović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, ako dođe do eventualnog sporazuma o slobodnim i fer izborima, onda datum izbora u Tivtu, treba da bude plod dogovora.

„Naš predlog je da oni budu istovremeno sa parlamentarnim izborima u oktobru, a da se do tada provjeri funkcionisanje novog modela glasanja putem elektronskih uređaja i učinkovitost AFIS sistema“, precizirao je Rudović.

On smatra da bi opozicija trebalo da bojkotuje izbore u Tivtu, ako ne bude sporazuma o slobodnim i fer izborima,.

„Učestvovati na izborima u Tivtu u ovakvom ambijentu je besmisleno“, smatra Rudović.

On je dodao da će URA odluku o učešću na izborima, ako oni budu održani kad je planirano, donijeti Centralni odbor Građanskog pokreta.

„A moj načelni stav je da ne bismo trebali dati legitimitet novoj namještenoj utakmici u režiji Demokratskoj partiji socijalista (DPS)“, rekao je Rudović.

On je rekao da je zloupotreba moći i političko nasilje koje sprovodi vlast i neiskren pristup prilikom vođenja pregovora najilustrativnije bilo na primjeru Tivta, gdje, kako je naveo, DPS po uzoru na metode iz afere "Snimak" namjerava da kupovinom glasova, ucjenama, pritiscima i "zapošljavanjima" lažira volju građana.

„Oni to svakodnevno i dalje demonstriraju u Tivtu i na takvu praksu URA neće pristati. Jedan od uslova za fer izbore je da opozicija ima svoje ljude u svim opštinama koji će kontrolisati tokove novca i odluke o zapošljavanjima“, naveo je Rudović.

Bonus video: