Hloben: Vidljivi rezultati Crne Gore u pristupanju NATO i EU

Pejanović Đurišić se zahvalila na podršci koju Slovačka, od samog početka reformskih i integracionih procesa, pruža Crnoj Gori
67 pregleda 9 komentar(a)
Roman Hloben, Milica Pejanović-Đurišić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Roman Hloben, Milica Pejanović-Đurišić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 02.03.2016. 17:53h

Crna Gora je ostvarila veoma vidljive rezultate, ne samo u pristupanju Alijansi, već i u procesu pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, ocijenio je slovački ambasador Roman Hloben u razgovoru sa ministrom odbrane Milicom Pejanović Đurišić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Hloben je danas boravio u nastupnoj posjeti tom resoru, gdje se sastao sa Pejanović Đurišić.

Hloben je čestitao Pejanović Đurišić dobijanje pozivnice za članstvo Crne Gore u NATO, i istakao da je Crna Gora ostvarila veoma vidljive rezultate, ne samo u pristupanju Alijansi, već i u procesu pristupnih pregovora sa EU”, kaže se u saopštenju.

On je, kako se navodi, istakao da se na taj način Crna Gora afirmisala kao lider u evropskim i evro-atlantskim integracijama u regionu, dajući konkretne doprinose regionalnom i međunarodnom miru i bezbjednosti.

Pejanović Đurišić se zahvalila na podršci koju Slovačka, od samog početka reformskih i integracionih procesa, pruža Crnoj Gori.

Ona je upoznala sagovornika sa koracima koje će Crna Gora preduzeti u narednom periodu u cilju sticanja punopravnog članstva u Alijansi.

Pejanović Đurišić je istakla da se Slovačka pokazala kao pouzdan partner, aktivno učestvujući u promociji značaja crnogorskog puta ka evroatlantskim integracijama i afirmaciji spoljno-političkih prioriteta Crne Gore.

“Sagovornici su se usaglasili da postoji prostora za produbljivanje bilateralne saradnje, i izrazili namjeru da se partnerstvo Crne Gore i Slovačke dodatno unaprijedi nakon pristupanja Crne Gore Alijansi”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: