Krivokapić Miliću: Prvo koordinacija, pa javni poziv

„Cijeneći Vaš napor da se na političku i ekonomsku krizu pokuša naći odgovor, želim konstatovati da priprema i način organizovanja ovakvih sastanaka moraju biti dio šire koordinacije koja bi prethodila bilo kojem javnom pozivanju“
54 komentar(a)
Ranko Krivokapić Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ranko Krivokapić Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.03.2016. 13:32h

Pozivu na sastanak mora prethoditi šira koordinacija, poručio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Ranko Krivokapić lideru Socijalističke narodne partije (SNP), Srđanu Miliću, navodeći da, u suprotnom, dobronamjerna inicijativa postaje nefunkcionalna.

Predstavnik SDP-a ne prisustvuje današnjem sastanku na koji je Milić pozvao predsjednike opozicionih partija.

„Cijeneći Vaš napor da se na političku i ekonomsku krizu pokuša naći odgovor, želim konstatovati da priprema i način organizovanja ovakvih sastanaka moraju biti dio šire koordinacije koja bi prethodila bilo kojem javnom pozivanju“, naveo je Krivokapić u dopisu upućenom Miliću.

U suprotnom, kako je naveo, imajući u vidu složenost političkog života u Crnoj Gori, „i ovakva dobronamjerna inicijativa zbog ovih elemenata postaje nefunkcionalna“.

„U očekivanju da DPS stane iza svog javnog stava da su sporne samo dvije stvari iz prijedloga Sporazuma, koji je bio na 10. dijalogu, smatram cjelishodnim da Vaša inicijativa i pored političkog značaja koji nesumnjivo ima, bude dio daljih dogovora svih zainteresovanih političkih subjekata“, kazao je Krivokapić.

On je Miliću zahvalio na naporu koji su on i SNP uložili da parlamentarni dijalog, uz podršku Evropske unije, makar privremeno zaustavi produbljivanje političke krize u Crnoj Gori.

„Uvjeren sam da dijelimo zajednički žal što tromjesečni dijalog nije dobio i konačni rezultat zbog sada već očigledne namjere DPS-a da zaoštrava dalje podjele u Crnoj Gori“, naveo je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, ključni politički izazov pred Crnom Gorom u ovoj godini je da organizuje slobodne i poštene izbore.

„Taj prioritet dijelimo i sa našim međunarodnim partnerima kao i sa drugim panevropskim organizacijama koje se bave uspostavljanjem demokratskih standarda. Nažalost, volja građana koje Ustav štiti kao temelj demokratije sada nije nesporni izvor vlasti u Crnoj Gori, nego je politička korupcija postala redovnost i Skupštine Crne Gore“, poručio je Krivokapić.

Bonus video: