Demokrate: Ujedinjena opozicija na lokalnom nivou da preuzme vlast od DPS

Demokrate će predložiti da sve opozicione političke partije na svojim organima donesu odluku da neće sklapati predizborne i postizborne saveze sa DPS-om
60 komentar(a)
Momo Koprivica, Foto: Demokratska Crna Gora
Momo Koprivica, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 02.03.2016. 12:15h

Demokratska Crna Gora saopštila je da će na današnjem sastanku predsjednika opozicionih političkih partija predložiti da se u skupštinama lokalnih samouprava u kojima opozicione partije i SDP mogu ostvariti skupštinsku većinu, pokrene postupak za razrješenje predsjednika opštine i drugih javnih funkcionera iz redova Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Socijaldemokratska partija, Građanski pokret (GP) URA i Demos najavili su da neće učestvovati na sastanku opozicije koji organizuje predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić.

Demokrate se saopštile da će sastanku parlamentarnih političkih subjekata prisustvovati potpredsjednik Momo Koprivica i portparolka Anđela Peković.

Navode da će predložiti da sve opozicione političke partije na svojim organima donesu odluku da neće sklapati predizborne i postizborne saveze sa DPS-om.

"Da se opozicioni politički subjekti obavežu na međusobno nenapadanje u susret predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u Crnoj Gori. Da se svi opozicioni politčki subjekti obavežu da će podržati inicijative za izglasavanje nepovjerenja, odnosno za razrješenje lokalnih i državnih funkcionera iz reda Demokratske partije socijalista Crne Gore, bez obzira na to koji opozicioni politički subjekt pokrene inicijativu", navodi se u predlozima Demokrata.

Iz te partije ističu da ovim činom iskazuju opozicionu solidarnost i prema lideru SNP-a Srđanu Miliću, kao inicijatoru sastanka.

"Koji to od nas najmanje zaslužuje, imajući u vidu dosadašnji odnos prema našem političkom subjektu i našim inicijativama za zajedničko djelovanje u pravcu smjene aktuelnog režima".

Demokrate će, kako se dodaje sastanku saopštiti i stavove i principe Demokratske Crne Gore.

"Da zbog političke korupcije u crnogorskom parlamentu Demokrate neće učestvovati u političkom dijalogu oko rekonstrukcije Vlade Đukanović - Pajović. Da Demokrate ostaju potpuno otvorene za isključevo objedinjene demokratske akcije svih opozicionih parlamentarnih partija i drugih demokratskih antirežimskih snaga koji imaju za cilj stvaranje uslova za slobodne i demokratske izbore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: