CDU: Spremni smo da glasamo za smjenu aktuelnog tivatskog gradonačelnika

“Oni dakle, treba da pokažu da li su DPS I SDP još u koaliciji u Tivtu, kakva je i do kada ta kolicija.”-podvukao je Staničić kazavši da se lično, kao odbornik u parlamentu, do sada nebrojeno puta izjasnio o lošem radu Novosela i njegovog prvog saradnika, predsjednika Skupštine Opštine i čelnika OO SDP Tivta, Krsta Boškovića
122 pregleda 0 komentar(a)
Cdu Tivat, Foto: CDU
Cdu Tivat, Foto: CDU
Ažurirano: 02.03.2016. 13:47h

Ukoliko lokalni izbori u Tivtu zakazani za 17.april budu odloženi, CDU je smatra da „ima rezona i logike“ da se podrži smjena aktuelnog gradonačelnika Ivana Novosela (DPS) – čulo se danas na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen Izbrni štab CDU u Tivtu. Njega čine šef štaba, predsjednik OO CDU Tivat Rajko Čavor, Neven Staničić, kandidat CDU za predsjednika Opštine i nosilac liste, Ana Di Ceglie, Tripo Božinović i Ivica Aranđus.

Inicijativu za smjenu Novosela pokrenule su prošle nedjelje tivatske Demokrate, ali ona do sada nije naišla na širu podršku parlamentarne opozicije.

“S obzirom na aktuelnu situaciju i razne političke scenarije koji se pominju, CDU želi da podsjeti na principijelni stav da je odlaganje zakazanih izbora u Tivtu moguće samo u skladu sa zakonom. Ako neko želi da odloži zakazane izbore, mora da promijeni zakon - u ustavom i zakonom propisanoj proceduri. To jednako važi za situaciju da se izbori u Tivtu odlažu zato što je postignut dogovor u "parlamentarnom" dijalogu.”- kazao je Staničić dodajući da u toj situaciji inicijativa za smjenu Novosela “ima rezone i logike”, ali da je očekivano da se o njoj izjasne i vladajuće stranke u Tivtu DPS i SDP.

“Oni dakle, treba da pokažu da li su DPS I SDP još u koaliciji u Tivtu, kakva je i do kada ta kolicija.”-podvukao je Staničić kazavši da se lično, kao odbornik u parlamentu, do sada nebrojeno puta izjasnio o lošem radu Novosela i njegovog prvog saradnika, predsjednika Skupštine Opštine i čelnika OO SDP Tivta, Krsta Boškovića.

Iz CDU su poručili da će njihova izborna kampanja biti skoncentrisana na “tri centralna problema tivatske opštine – upravljanje prostorom, zapošljavanje i viziju razvoja”, te da sve političke promjene u tom gradu “treba raditi zbog Tivta i Tivćana, a ne zbog trenutnih interesa i odnosa nekih lidera i njihovih stranaka i koalicija na državnom nivou, ili u Baru i Kotoru”.

Staničić je najavio da će se do 12.marta i sjednice Predsjedništva CDU u Tivtu, znati da li će ta stranka izaći na lokalne izbore samostalno ili u kolaciji sa nekim od aktera ovdašnje političke scene sa kojima “intenzivno razgovaraju”. On nije navodio imena stranaka sa kojima bi možda mogli u koaliciju, ali se u tivatskoj javnosti špekuliše da bi partneri CDU mogli biti LP i Pozitivna. Komentarišući činjenicu da će na predstojećim lokalnim izborima biti vjerovatno rekordni broj izbornih lista među kojima i tri liste lokalnih stranaka ili grupa građana, Staničić je kazao toliki broj “lokalnih pojava koje nemaju kontakt sa državom, smatramo unaprijed nuđenjem trgovine prema onome ko bi mogao možda najviše da pruži.”

“Mi želimo suštinski da mijenjamo stvari, mi želimo da se pitamo kako na opštinskom tako i državnom nivou. U opštini u kojoj je 16 posto teritorije pod Morksim dobrom, koja je maltene čitava prekrivena Državnim studijama lokacije, kojoj se sprema novi Zakon o obalnom pojasu, gotovo je nemoguće djelovati sa lokalnog nivoa.”-objasnio je nosilac liste CDU.

Bonus video: