Galip: Spremnost Crne Gore za članstvo u NATO najbolje se ogleda kroz učešće VCG u mirovnim operacijama

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je Galip ponovio snažnu podršku Turske Crnoj Gori, koja je posebno intenzivirana tokom pristupnih pregovora sa NATO-om
5 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Serhat Galip, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Milica Pejanović Đurišić, Serhat Galip, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 01.03.2016. 18:54h

Spremnost Crne Gore za članstvo u Alijansi na najbolji način se ogleda kroz učešće pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) u mirovnim vojnim operacijama, ocijenio je ambasador Turske u Podgorici, Serhat Galip.

On se danas sastao sa ministarkom odbrane Crne Gore, Milicom Pejanović-Đurišić.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je Galip ponovio snažnu podršku Turske Crnoj Gori, koja je posebno intenzivirana tokom pristupnih pregovora sa NATO-om.

“Naglasio je spremnost Crne Gore za članstvo u Alijansi koja se na najbolji način ogleda kroz učešće pripadnika VCG u mirovnim vojnim operacijama, sa posebnim osvrtom na učešće u misiji u Avganistanu”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Galip, u dijelu bilateralnih odnosa u oblasti odbrane, podsjetio da su u završnoj fazi aktivnosti na proširivanju saradnje dvije države na oblast školovanja i obuke pripadnika VCG na vojnim akademijama u Turskoj.

“Pejanović-Đurišić se zahvalila na podršci koju je Turska sve vrijeme pružala Crnoj Gori, kao i na razvoju kvalitetnih i sadržajnih bilateralnih odnosa u oblasti odbrane”, dodaje se u saopštenju.

Ona se, ističući značaj projekata koje Ministarstvo odbrane Crne Gore realizuje sa Ministarstvom odbrane Turske, saglasila da je potrebno dalje konkretizovati partnerstvo kroz nove projekte, naročito nakon što Crna Gora postane punopravna članica NATO-a.

“Sagovornici su se saglasili i da postoji obostrani interes za razmjenom iskustava u oblasti vojne medicine, koja je u Turskoj veoma razvijena”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: