SDP, Demos i URA odbili Milića, DF prihvatio poziv

Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić pozvao je predsjednike svih opozicionih stranaka na sastanak. I kako kaže, za tako nešto imao je pet jakih razloga
50 pregleda 267 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.03.2016. 19:47h

Socijaldemokratska partija, Građanski pokret (GP) URA i Demos neće učestvovati na sastanku predsjednika opozicionih partija i o tome su obavijestili lidera Socijalističke narodne partije (SNP), Srđana Milić, saznaje televizija Vijesti.

Milić je danas pozvao predsjednike svih opozicionih stranaka na sastanak, na kojem će pokušati da dođu do jedinstvenog dogovora o daljim potezima.

Demokratski front prihvatio je poziv SNP-a na sastanak na kojem će pokušati da dođu do jedinstvenog dogovora o daljim potezima opozicije. To je prvi sastanak opozicionih stranaka, na kojem će učešće uzeti i čelnici Fronta, od septembra prošle godine, od kada bojkotuju rad parlamenta.

Međutim, postavlja se pitanje da li će sastanka uopšte i biti, jer su poziv Milća odbili lideri SDP, URE I Demosa. Lider Demokrata Alekse Bečića,odluku će donijeti sjutra neposredno prije sastanka. Danijela Lasica.

Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić pozvao je predsjednike svih opozicionih stranaka na sastanak. I kako kaže, za tako nešto imao je pet jakih razloga.

"Prvo je vrijeme, pošto već više od mjesec traje dijalog o mogućnosti kontrole izbornog procesa. Drugo ne želim da omogućim DPS da diktira agendu I smatram da taj sastanak treba organizovati prije najavljenog glasanja o mogućoj smjeni predsjednika parlamenta. Treće, jeidnstven odgovor ili model na ono što smo se dogovorili , a to je da se moraju obezbijediti fer I slobodni izbori u puna kontrola izbornog procesa. Četvrti da se zaustavi pogubna socio-ekonomska poltika kuda nas void ova vlada. I peto da se obezbijedi poštovanje zakonitosti I profesionalnosti u Upravi policije, ANB, u svijetlu najnovijih dešavanja definsianih kao afera 13 pisama il afera dokazi", istakao je Milić.

Milić je poziv uputio predsjedništvu Demokratskog fronta, lideru Demosa Miodragu Lekiću i predsjednicima Socijaldemokratske partije, Građanskog pokreta URA i Demokratske Crne Gore Ranku Krivokapiću, Žarku Rakčeviću i Aleksi Bečiću.

Poslije dužeg vremene, među opozicijom naći će se i DF. Njih će na sjutrašnjem sastanku predstavljati Strahinja Bulajić.

"Naš predstavnik će prisustvovati sastanku opozicije. Što se tiče naših stavova, stvaova DF, oni su poznati, dakle to su oni stavovi I zaključci sa naših protetsnih skupova, o kojima se veće izjasnilo na desetine hiljada građana Crne Gore". kazao je funkcioner DF Jovan Vučurović.

Iz Fronta kažu da na ovaj sastanka idu jer vjeruju da bi pregovori ovog puta mogu biti uspješni.

"Mi smo više puta pozivali na dijalog I ostale u opoziciji. Tu je bilo više naših inicijativa, pozivali smo ih I na proteste. Dakle, pokazivali smo tu spremnost na saradnju. Drugi su se odlučili na neke druge oblike djelovanja, mi se nadamo da će sada biti bolja situacija", dodao je Vučurović.

I kako trenutno stoje stvari, kod Milića će jedino doći Bulajić.

Televizija "Vijesti" saznaje da su URA, SDP I DEMOS odbile poziv Milića i o tome ga obavijestile. Navodno, razlog odbijanja stoji u tome, što pozivu za sastanak nijesu prethodile nikakve konsultacije, što, po njima, samo po sebi govori o ozbiljnosti poziva.

Lider Demokrata Aleksa Bečić, kazao je da će se o pozivu odrediti sjutra, neposredno prije sastanka.

Sastanak će biti održan sjutra, u sjedištu SNP-a u Podgorici.

Bonus video: