DIK sprovodi edukaciju opštinskih izbornih komisija

U saopštenju se kaže da je cilj sastanka bila prezentacija elektronskog uređaja za identifikaciju birača i bliže upoznavanje sa promjenama u podzakonskim aktima koje su nastupile zbog usklađivanja sa važećim izbornim zakonodavstvom
51 pregleda 0 komentar(a)
Državna izborna komisija, Foto: Vesko Belojević
Državna izborna komisija, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.03.2016. 17:09h

Državna izborna komisija (DIK) će u narednom periodu sprovesti edukaciju izbornih komisija u svakoj opštini pojedinačno.

DIK je danas održala sastanak sa predstavnicima opštinskih izbornih komisija o aktivnostima i obavezama organa za sprovođenje izbora u implementaciji izmijenjenih propisa iz oblasti izbornog zakonodavstva.

U saopštenju se kaže da je cilj sastanka bila prezentacija elektronskog uređaja za identifikaciju birača i bliže upoznavanje sa promjenama u podzakonskim aktima koje su nastupile zbog usklađivanja sa važećim izbornim zakonodavstvom.

Iz DIK-a su naveli da su predstavnicima opštinskih izbornih komisija predstavljeni i podzakonski akti koje je DIK donijela, koji su objavljeni u „Službenom listu“ i koji se nalaze na zvaničnoj stranici komisije www.dik.co.me.

„Sastanak je početak buduće kontinuirane saradnje sa svim opštinskim izbornim komisijama pojedinačno, o svim pitanjima koje je potrebno razmotriti u cilju kvalitetne pripreme izbornog procesa i primjene izbornog zakonodavstva“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: