SDP: Ne može DPS kao akter izbornih krađa da postavlja uslove

SDP zato u ovom trenutku ovo vidi kao jedini konstruktivni, efikasan i prema građanima odgovoran pristup nasuprot manipulatorskog odnosa DPS
0 komentar(a)
Skupština, Pregovori, parlamentarni dijalog, Foto: Savo Prelević
Skupština, Pregovori, parlamentarni dijalog, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.03.2016. 13:45h

DPS je parija koja je u međunarodnim okvirima prepoznata kao akter izbornih krađa i kao takva ne može bilo kojim pitanjem uslovljavati dinamiku i eventualne dogovore oko uslova za fer izbore, smatgraju u SDP-u.

Oni su saopštili da neće dozvoliti da parlamentarna većina stvorena prevarom i političkom korupcijom posluži DPS-u kao sredstvo za uslovljavanje dogovora.

"Imajući u vidu način na koji je predsjednik DPS srušio Parlamentarni dijalog i obrazloženje dato tim povodom, pozivamo ga da pisanim putem stane iza svoje javno date riječi da su u Sporazumu koji je razmatran na dijalogu sporna samo dva pitanja – rukovodstvo Parlamenta i Javni servis.Kada dobijemo pisanu potvrdu onog što je predsjednik DPS javno izjavio, SDP će se o tome izjasniti na finalnom sastanku Parlamentarnog dijaloga koji će odmah nakon toga biti sazvan", kazali su u SDP-u.

Iz te partije napominju da neće dozvoliti da budu uvučeni u besplodne razgovore na kojima će DPS da glumi navodnu konskruktivnost, a suštinski da razvlači proces i fingira spremnost za dogovor.

SDP zato u ovom trenutku ovo vidi kao jedini konstruktivni, efikasan i prema građanima odgovoran pristup nasuprot manipulatorskog odnosa DPS.

"Skrećemo pažnju ovom prilikom još jednom na skandalozan čin faktičkih prijetnji upućenih Specijalnom državnom tužiocu od strane Uprave policije, odnosno onih koji je politički kontrolišu. Jasno je da određeni centri moći vrše udar i vode specijalni rat protiv SDT-a, a primjetno je da je taj rat intenziviran nakon što je Tužilaštvo udarilo na opštinske partijske ćelije DPS-a, koje funkcionišu kao organizovane kriminalne grupe", kazali su iz SDP-a..

"Budući da je SDT počeo da raskrinkava kriminalne radnje samog vrha DPS-a, ovaj atak na njegovu ustavnu poziciju i aktivnosti koje sprovodi u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala neće proći bez adekvatne reakcije SDP-a, a sigurni smo i međunarodne zajednice", saopštili su u SDP-u.

Bonus video: