Tošković najavio tužbu protiv Demokratskog fronta

"Osjećam ponos zbog "ograđivanja" Demokratskog fronta od mene. Mnogo sam ponosan na činjenicu da se od mene ne ograđuje Vojislav Šešelj i Stranka srpskih radikala. Ponosan sam i na to što su pojedine NATO pudlice pokazale, na mom primjeru, pravo lice"
140 pregleda 342 komentar(a)
Demokratski front protest, Živko Tošković, Foto: Luka Zeković
Demokratski front protest, Živko Tošković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.02.2016. 18:14h

Građanin Živko Tošković najavio je da će pokrenuti krivčni postupak protiv portala „Sloboda traži ljude“.

Tvrdi da zbog objave na FB stranici Demokratskog fronta trpi posljedice medijske harange.

"Osjećam ponos zbog "ograđivanja" Demokratskog fronta od mene. Mnogo sam ponosan na činjenicu da se od mene ne ograđuje Vojislav Šešelj i Stranka srpskih radikala. Ponosan sam i na to što su pojedine NATO pudlice pokazale, na mom primjeru, pravo lice. Ja jesam četnik ali ne onaj folklorni ili ne daj Bože-DPS-ov. Ja sam pravi jer sam svoj patriotizam dokazivao na ratištu, na prvoj liniji fronta braneći svoj, srpski narod", navodi se u saopštenju Toškovića.

Dodaje da je ponosan na činjenicu da na protestima od početka pa do subote veče nikada nije narušio disciplinu.

"Trudio sam se da protesti budu što organizovaniji, jači i opasniji za režim", naveo je Tošković.

Stranka srpskih radikala saopštila je da podržava "Srbina i patriotu Živka Toškovića".

"Nama imponuje što u našim redovima ima što više pravih patriota i četnika kakav je Živko Tošković. Od NATO poslušnika, lažnih protivnika režima ništa novo i neočikivajuće. Stranka stoji iza Živa Toškovića", saopšteno je iz Stranke srpskih radikala.

DPS: Živković je aktivista DPS-a isto koliko su to Mandić i Radunović

Iz Demokratske partije socijalista su naveli da su predstavnici Demokratskog fronta iznijeli brojne neistine i dezinformacije navodeći da su aktivisti DPS-a sa četničkim obilježjima prisustvivali njihovom skupu sa ciljem da prikupe sitne političke poene.

"Očigledno je da Demokratski front, kao mnogo puta do sada, pokušava da sakrije svoje prave namjere koje se u velikom broju slučajeva baziraju upravo na principima koje simbolišu četnički obiljelježja i kada god dožive javnu blamažu zbog svoje politike uvijek traže krivca u drugima, najčešće u Demokratskoj partiji spcijalista", navodi se u saopštenju člana Odbora DPS-a Glavnog grada i odbornik u Skupštini Glavnog grada Božidara Markuša.

Tvrdi da po tom obrascu, "njihove najvatrenije pristalice sa kokardama i slikama Vojislava Šešelja, pokušavaju da smjeste u naše dvorište".

"Jednako je to vjerovatno kao kada su tvrdili da smo mi odgovorni za podstrekivanje neuspjelog pokušaja državnog udara i ako su svi jasno čuli pozive Andrije Mandića i Slavena Radunovića koji su predstavljali okidač za nasrtaje na državne institucije. Možda, zbog toga, u DF-u misle da su i Mandić i Radunović aktivisti DPS-a samo što to još nisu objavili. Zbog ukupne javnosti, kao koordinator DPS-a za Momišiće, ističem da je Živko Tošković član i aktivista DPS-a isto toliko koliko su to Mandić i Radunović. Pokušaj njegovog vezivanja za političko opredjeljenje uvažene porodice Šćepanović je bez osnova i nepristojno, naveo je Markuš.

Ističe da je suština "podmetanja u tome što Demokratski front ima neke drugačije planove i vrijednosti što su građani Crne Gore nedavno mogli jasno da identifikuju".

Bonus video: