Stanić: Dvorski analitičari ne mogu zamaskirati zloupotrebu državnih resursa

Sunovrat povjerenja u izborni sistem u protekle dvije godine pokazuje svu opravdanost insistiranja Socijaldemokratske partije na stvaranju uslova za fer i demokratsko izjašnjavanje građana kako bi na kraju procesa imali rezultate koji će biti prihvaćeni od strane svih učesnika izbora
12 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: SDP
Mirko Stanić, Foto: SDP
Ažurirano: 29.02.2016. 15:25h

"Podatak da čak 61% građana Crne Gore nema uvjerenje u slobodne i fer izbore mora biti opomena za sve političke činioce u Crnoj Gori, pogotovo za one koji čine aktuelnu skupštinsku većinu, smatra portparol SDP-a, Mirko Stanić.

On je kazao da sunovrat povjerenja u izborni sistem u protekle dvije godine pokazuje svu opravdanost insistiranja Socijaldemokratske partije na stvaranju uslova za fer i demokratsko izjašnjavanje građana kako bi na kraju procesa imali rezultate koji će biti prihvaćeni od strane svih učesnika izbora.

"Jasno je na kome je najveća odgovornost za sprovođenje izbora i da su slobodni izbori ključni uslov za napredak ka EU i NATO. Rezultati istraživanja su dokaz da sva propagandna mašinerija i plaćeni i dvorski analitičari ne mogu zamaskirati da je suštinski problem crnogorskog političkog sistema zloupotreba državnih i drugih resursa u (jedno)partijske svrhe", kazao je Stanić.

Bonus video: