CDU: Učesnici parlamentarnog dijaloga pokazali da ih više zanima partijska pozicija

Predsjedništvo CDU je razmatralo i informacije o mogućnosti da izbori u Tivtu budu odloženi
8 komentar(a)
Cdu, Foto: Facebook.com
Cdu, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 29.02.2016. 13:20h

Juče je u Budvi, po okončanju dvodnevnog partijskog savjetovanja, održana sjednica Predsjedništva Crnogorske demokratske unije.

"Razmatrana je aktuelna politička situacija u Crnoj Gori i posebno analizirani efekti prekinutog "parlamentarnog" dijaloga, koji je pokazao da su mnogi od učesnika - stvarne i lažne parlamentarne stranke i udruženja - pokazali da ih više zanima lična i partijska pozicija i interes od postizanja dogovora. "Uspostavljanje izbornog povjerenja" je završeno na način koji je saglasan interesima učesnika tih sastanaka - da se ne dogovore. Da su se dogovorili, sada bi morali da rade nešto konkretno; pošto se nijesu dogovorili - i dalje mogu da pričaju kako im nije omogućeno da rade", navodi se u saopštenju CDU.

U dijelu sjednice koji je bio posvećen nastupajućim izborima u Tivtu, potvrđena je podrška do sada organizovanim aktivnostima Izbornog štaba CDD na čelu sa kapetanom Rajkom Čavorom i kandidatom CDU za predsjednika Opštine Nevenom Staničićem. CDU je spremna za izbore u Tivtu, bilo da će nastupiti samostalno, bilo da bude formirana koalicija sa srodnim i bliskim partijama i drugim subjektima, o čemu su razgovori u toku.

Predsjedništvo CDU je razmatralo i informacije o mogućnosti da izbori u Tivtu budu odloženi.

"Jedinstveni zaključak je da odlaganja ovih izbora, poslije njihovog raspisivanja, može biti samo ako se prekrši zakon. Oni koji nijesu spremni za izbore u Tivtu, ili ih ne žele u zakazanom terminu jer im je rejting u padu, treba da znaju da im kršenje zakona tu ne može pomoći", kazali su u CDU.

CDU će odluku o načinu nastupa na izborima u Tivtu donijeti na sjednici Glavnog odbora, koja je zakazana za 12. februar.

Bonus video: