Krivokapić: Nema potrebe da se bježi od inicijative za moje razrješenje

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke (BS), Force i Hrvatske građanske inicijative (HGI) pokrenuli su ranije inicijativu za razrješenje predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića sa te funkcije
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Filip Roganović
Ranko Krivokapić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.02.2016. 14:37h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić zakazao je za petak sjednicu Kolegijuma, na kojoj bi trebalo da bude određen termin rasprave o njegovom razriješenju, saznaju "Vijesti".

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke (BS), Force i Hrvatske građanske inicijative (HGI) pokrenuli su ranije inicijativu za razrješenje predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića sa te funkcije. Poslanici, njih 36, predložili su i da sjednica, na kojoj će se raspravljati o razrješenju Krivokapića, bude održana 10. marta. U obrazloženju predloga navodi se da je klub poslanika Socijaldemokratske partije (SDP), na vanrednoj sjednici 27. januara, na kojoj je Vlada dobila povjerenje, glasao protiv, čime je ta stranka jednostrano raskinula Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju od 6. novembra 2012. godine, koji su zaključili DPS, SDP, Liberalna partija, Demokratska partija, BS, Koalicija Forca za jedinstvo i HGI.

Krivokapić je kazao da će se inicijativa naći na prvoj redovnoj sjednici parlamenta, navodeći da nema potrebe da se od toga bježi.

Bonus video: