Mladi Liberali Bara: Za odlaganje smeća, svuda se najbolje pokazala kanta

Oni su u okviru dosadašnjih aktivnosti, mapirali ekološke i infrasturkturne crne tačke u Baru
11 komentar(a)
Bar, Foto: Liberalna partija
Bar, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 29.02.2016. 12:58h

S obzirom da se građani Bara svakodnevno susrijeću sa užasnim prizorima ekološke i komunalne neodgovornosti i nedostatka svijesti, a sve više naselja u Baru ima problem sa odlaganjem otpada, neophodno je naći rješenje koje će rješiti višegodišnji problem sa otpadom, navodi se u saoštenu Mladih Liberala Bara.

Oni su u okviru dosadašnjih aktivnosti, mapirali ekološke i infrasturkturne crne tačke u Baru.

U daljem saopštenju Mladih Liberala pokazuje se zabrinutost da je taj problem toliko izražen da prijeti da ukalja sliku Bara kao najčistijeg grada u Crnoj Gori.

"Mladi Liberali Bara predlažu nadležnom preduzeću da, u dogovoru sa građanima, iznađe najprostije rješenje, odlaganje otpada u plastičnim kantama uz svaki stambeni objekat. Takve kante u koje će građani lako odlagati sav otpad, Komunalno preduzeće će, u određenim terminima, redovno prazniti i održavati komunalni red na opštu korist i zadovoljstvo. Na taj način funkcioniše komunalni sistem većine evropskih lokalnih zajednica, a ovakvo rješenje nije novina ni za Crnu Goru i implementirano je u nekim crnogorskim opštinama. Svuda se, dakle, u svijetu za odlaganje smeća najefikasnije pokazala upravo- kanta", navodi se u saopštenju.

"Problem je evidentan i opterećuje sve više građana Bara, koji uredno plaćaju poreze i obaveze prema državi i Opštini a ne dobijaju adekvatno servisiranja za taj novac. Još jednom, zato, apelujemo na nadležna preduzeća i lokalnu upravu da učine napore i umiješaju se, konačno, u svoj posao" kazali su Mladi Liberali.

Bonus video: