Pažin na sastanku sa Galipom: Dobre relacije u svim sferama društvenog života

Galip je pohvalio dobre rezultate koje Crna Gora ostvaruje na svom putu evroatlantskih integracija, kojima, po riječima ambasadora Galipa, jedan od najznačajnijih doprinosa daje upravo razvoj i kvalitet reforme pravosuđa
1 komentar(a)
Galip i Pažin, Foto: Ministarstvo pravde
Galip i Pažin, Foto: Ministarstvo pravde
Ažurirano: 29.02.2016. 12:04h

Crna Gora i Republika Turska baštine bogatu istoriju međusobnih odnosa, koji se kontinuirano unapređuju na obostrano zadovoljstvo, zaključeno je tokom susreta ministra pravde Zorana Pažina i ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa održanog danas u kabinetu ministra.

Tokom susreta, ministar Pažin istakao je prijateljski odnos Republike Turske prema Crnoj Gori, naglasivši postojanje dobrih relacija u svim sferama društvenog života.

Pažin zahvalio se na doprinosu Republike Turske unapređenju pravosuđa i pristupa pravdi u Crnoj Gori, kroz donaciju turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju “TIKA“ sa ciljem poboljšanja infrastrukture u sudstvu.

Galip je pohvalio dobre rezultate koje Crna Gora ostvaruje na svom putu evroatlantskih integracija, kojima, po riječima ambasadora Galipa, jedan od najznačajnijih doprinosa daje upravo razvoj i kvalitet reforme pravosuđa.

Zajednički je konstatovana i činjenica da su odnosi dvije države u oblasti pravosuđa na visokom nivou, čemu će nastaviti da doprinose relevantne institucije obje države, navodi se u saopšštenju ministarstva.

Uvažavajući spoljnopolitičke aspiracije obje države, sagovornici su razgovarali i o značaju usvajanja evropskih standarda i vrijednosti.

Bonus video: