Kod kuće u svađi, vani glatko: DPS primljen u IUSY mladi SDP-a uzdržani

IUSY je osnovana 1907, od kada okuplja mlade laburiste i socijaliste, a trenutno ima 134 organizacije u članstvu
5 komentar(a)
iusy
iusy
Ažurirano: 27.02.2016. 07:21h

Savjet mladih Demokratske partije socijalista (DPS) primljen je juče u Međunarodnu unije socijalističke omladine (IUSY).

To je predsjednik Savjeta mladih DPS-a Nikola Pešić objavio na svom Fejsbuk profilu.

"Velika je čast učestvovati na Kongresu IUSY-a, na kome Savjet mladih DPS stupa u snažnu međunarodnu organizaciju mladih ljudi koji su političko organizovanje prepoznali kao najbolji put da aktivno učestvuju u građenju boljeg društva. Vjerujem da Savjet mladih DPS može dati veliki doprinos radu IUSY-a, ali i steći ogromno iskustvo u saradnji sa 134 omladinske organizacije širom svijeta. Srdačan prijem Savjeta mladih DPS i gromoglasan aplauz kojim je pozdravljena odluka o punopravnom članstvu najbolje svjedoče da već uživamo povjerenje i ugled ove organizacije, a naša će obaveza biti da kroz predan rad to opravdamo i dokažemo još jednom da je DPS najbolje organizovana i najbrojnija partija u ovom dijelu Evrope. Savjet mladih DPS će ubuće aktivno učestvovati u odlukama IUSY i davati svoje mišljenje o važnim pitanjima koja se odnose na mlade ljude, rame uz rame sa najvećim svjetskim zemljama kao što su SAD, Engleska, Njemačka, Švedska, Brazil, Kanada, Australija...", kazao je predsjednik Savjeta mladih DPS Nikola Pešić.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” , koje SDP nije htio zvanično da komentariše, predstavnici Foruma mladih te partije, bili su uzdržani prilikom glasanja. Oni su prethodno na zasjedanju Evropskog komiteta IUSY podržali DPS. “Vijestima” je iz SDP-a pojašnjeno da, kako god da su glasali njihovi predstavnici, DPS-u nije mogao biti blokiran prijem u tu organizaciju, jer su imali većinsku podršku.

Predstavnica SDP-a u Evropskom komitetu je Maja Vukčević, koja juče nije odgovarala na pozive “Vijesti”. IUSY je osnovana 1907, od kada okuplja mlade laburiste i socijaliste, a trenutno ima 134 organizacije u članstvu.

Bonus video: