Mustafić: Da je Šabović upošljavao i druge kao što je svoju familiju, vjerovatno bi mnogi radili

Potpredsjednik Skupštine je dodao da o tome koliko je Džavid uradio za dvije decenije na vlasti, i u Plavu i u državi- da zaustavi iseljavanje, pokrene privredu i pomogne ostvarivanje manjinskih prava Bosnjaka najbolje govore podaci
100 pregleda 43 komentar(a)
Suljo Mustafić, Foto: Zoran Đurić
Suljo Mustafić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.02.2016. 14:51h

Da je Džavid Šabović upošljavao i druge Plavljane kao sto je one iz svoje familije, vjerovatno bi mnogi radili i manje se iseljavali, kazao je potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić.

"Nijesam htio polemiku, ali Džavid je, ničim izazvan, a vjerovatno po nalogu, posegao za uvredama i neistinama. Razumijem provalu buke i bijesa i pokušaj da neurotičnim "režanjem" nadvise “zasluge” i "činjenice" koje sam mu nabrojao - od njegovih glasanja, pa do istorijskih veza sa platnim spiskovima Pavla Đurišića. Činjenice su neumoljive, znaju se i pamte. Ali, Džavid ništa nije demantovao. Ponoviću mu - zajedno smo 22. marta 2003. godine, potpisali vraćanje istorijskog imena Bošnjak. Tada smo, prvi put, na popisu, mogli tako da se iskažemo. Rođenjem smo, Džavide - prije svega ljudi, i to Božjom voljom. Oblikuje nas i vaspitava porodica i socijalno okruzenje. Sami iskazujemo pripadnost određenom narodu, jer se nacija ne dokazuje - nego iskazuje", kazao je Mustafić.

Mustafić je kazao da se zbog svojih osamnaest godina u vlasti Džavid Šabović, iako se hrabri po Plavu, ne može izuzeti od odgovornosti.

"I neka za “Limenku” i milione (ali ne samo za to) ne pita Bosnjačku stranku, nego svoje partijske drugove iz SDP. Sticajem okolnosti, a i njihovim afinitetom - policija i pendrek su, svih tih godina, bili dio njihove kvote i u njihovom resoru. Naravno, u Vladinim aranžmanima, nakon sto bi, sa kojim postotkom, dali doprinos izbornoj listi Evropska Crna Gora - Milo Đukanović", kazao je Mustafić.

Potpredsjednik Skupštine je dodao da o tome koliko je Džavid uradio za dvije decenije na vlasti, i u Plavu i u državi- da zaustavi iseljavanje, pokrene privredu i pomogne ostvarivanje manjinskih prava Bosnjaka najbolje govore podaci.

"Jedno je sigurno - da je Džavid upošljavao i druge Plavljane kao što je one iz svoje familije, vjerovatno bi mnogi radili i manje se iseljavali. Oko privilegija neću. Svi smo prolazni, a nase funkcije - posebno. Za razliku od Džavida i njegovih mentora, moj trenutni posao i funkcija nijesu mi profesija. Nekima je sve zavisilo od toga koliko će uzeti od Đukanovica, koji ih je šesnaest godina uvodio u Parlament. No, najvažnije je ostati čovjek. I uraditi što je do nas da pomognemo drugim ljudima, bez razlike odakle su. Kako u Plavu, tako u Baru ili bilo gdje u našoj Crnoj Gori. Neko drugi će, a ne mi - vrednovati naša djela i naše namjere. I na kraju, bez namjere da dalje odgovaram na neistine i podmetanja, onoga koji se poziva na vjeru, podsjetiću na jedan hadis: "Najbolji je onaj musliman od čije su ruke i jezika sačuvani - drugi ljudi", zaključio je Mustafić.

Bonus video: