DF najavio protest: "Do slobode"

„Ostatak opozicije ne bi trebalo da učestvuje u projektima koji omogućavaju Đukanoviću da prevari opoziciju i međunarodnu zajednicu i održi još jedne neregularne i nedemokratske izbore“, kazao je Bojović
82 pregleda 0 komentar(a)
DF protest 24.01., Foto: Boris Pejović
DF protest 24.01., Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.02.2016. 13:18h

Ishod pregovora u Skupštini pokazuje ispravnost i opravdanost protesta, koji su jedini način da opozicija izbjegne scenario u kom će biti paravan za još jednu izbornu krađu, poručili su predstavnici Demokratskog fronta (DF) i najavili učestale skupove.

Protest DF-a počeće sjutra u 19 sati ispred Skupštine, a moto skupa je „Do slobode“.

Funkcioner DF-a Strahinja Bulajić ocijenio je da je najveća greška prihvatanje, kako je rekao, takozvanog dijaloga sa vlastima, a posebno obnavljanje tih pregovora.

„U datoj situaciji, po našem sudu, logičan i racionalan pristup su protesti – uporni, istrajni, mirni, demokratski, uz istovremeno pokretanje inicijative o izglasavanju nepovjerenja Vladi u Skupštini“, dodao je Bulajić.

On smatra da bi danas u Crnoj Gori imali drugačiju političku situaciju da je ostatak opozicije posle, kako je kazao, trovanja i batinjanja naroda 24. oktobra napustio Skupštinu.

„Umjesto toga je učinjeno suprotno, sjelo se za pregovarački sto sa Vladom i time su je abolirali za sve. Poslednji je momenat da taj dio opozicije odustane od prihvatanja štetnih predloga koje iniciraju određeni briselski i vašingtonski krugovi koji očigledno podržavaju ovu i ovakvu Vladu“, kazao je Bulajić.

Prema njegovim riječima, samo uporni i istrajni protesti dovešće do ozdravljenja crnogorskog društva i do stvaranja prelazne vlade koja će, kako je rekao, da raspiše prve pravične i poštene izbore.

Vladislav Bojović iz DF-a rekao je da ishod pregovora koji su vođeni u Skupštini pokazuju ispravnost i opravdanost politike protesta, dodajući da je danas jasno više nego 27. septembra da politika protesta nema alternativu.

„Ostatak opozicije ne bi trebalo da učestvuje u projektima koji omogućavaju Đukanoviću da prevari opoziciju i međunarodnu zajednicu i održi još jedne neregularne i nedemokratske izbore. Opozicija jedino kroz proteste može da izbjegne scenario u kom će biti paravan za još jednu izbornu krađu u režiji DPS-a i Đukanovića“, kazao je on.

Bulajić je rekao da je na skupovima DF-a bilo zastava i trobojki, i crnogorskih, ali i nekoliko ratnih zastava Alije Izetbegovića.

„I nikome od tih silnih četnika ispred Skupštine te zastave nijesu zasmetale. Desilo se jednu noć da su se te tri zastave uvezale i čudi me da niko od medija to nije prenio“, kazao je on.

To, kako je rekao, nikome nije smetalo i nikakav problem nije bio oko toga.

Vojo Vuletić je pitao ima li većeg poniženja nego penzionerima povećati penzije za ovu godinu za 1,2 odsto, a svima drugima iznad pet odsto.

„Je li to namjera da se penzioneri što lakše kupe od režima i pripremljenog novca koji treba da im daju kao pomoć od 30 do 50 eura ili su penzioneri postali teret režimu i treba ih što prije poslati na onaj svijet“, kazao je on.

Janko Vučinić poručio je da Crna Gora ne smije dozvoliti da ima vlast koja je nastala na osnovu političke trgovine između DPS-a i Pozitivne i na osnovu prljavih radnji. „Jer je Pozitivna uradila prevaru i izdaju svojih opozicionih birača i svih građana Crne Gore na najgnusniji način“.

„Cilj DF-a je jasan – pad Vlade, režima, formiranje prelazne koja će obezbijediti uslove za slobodne i poštene uslove bez ikakvih kalkulacija i otvaranja prostora za nove izborne krađe“.

Vučinić je pozvao građane da dođu na proteste i poručio da se ovakav režim ne ruši „jalovim pregovorima“, nego šatorima i protestima, kao što to DF radi.

Bonus video: