DPS: Krivokapić zauzeo prvo mjesto u istoriji političkog beščašća

“U Rankovom pokušaju da od sebe napravi Mila, zanio se do mjere da je smjelo ustvrdio kako je njegova gotovo dvocenijska koalicija s Đukanovićem bila njegova taktika da bi ostvario sve ove strateške pobjede”
75 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2016. 12:43h

Ranko Krivokapić zauzeo je ubjedljivo prvo mjesto u istoriji političkog beščašća, koje mu sigurno zadugo u Crnoj Gori ne može biti ugroženo, smatraju u DPS-u.

U DPS-u smatraju da se lider SDP-a “srozao do političkog ništavila”.

“Od početka bavljenja politikom, a posljednjih godina posebno, Ranko Krivokapić traži za sebe istaknuto mjesto u crnogorskoj istoriji. Očigledno mu je postalo tijesno u sjenci Mila Đukanovića,” smatraju u vladajućoj partiji, smatrajući da je to mjesto obezbijedio u sinoćnjoj emisiji “Načisto” kod Petra Komnenića na TV Vijesti.

“Sa instaliranim jezikom na samo jednu 'ja pa ja' opciju, dosadašnji trinaestogodišnji spiker crnogorskog Parlamenta, čija stranka za osamnaest godina koalicije sa DPS nikada nije izašla na izbore, kliktao je u jednoipočasovnoj tiradi o demokratiji, ekonomiji, tranziciji, slobodi medija, građanskoj opciji, o manjinskim narodima, o referendumu, nezavisnosti, novom Ustavu, napretku u pregovaračkom procesu sa EU, o pozivnici za NATO... U svemu tome glavni je junak Ranko Krivokapić. Da njega nije bilo ko zna šta bi s Crnom Gorom bilo,” navodi se u saopštenju.

“U Rankovom pokušaju da od sebe napravi Mila, zanio se do mjere da je smjelo ustvrdio kako je njegova gotovo dvocenijska koalicija s Đukanovićem bila njegova taktika da bi ostvario sve ove strateške pobjede”.

Krivokapić je, navodi se, stavio znak jednakosti između DPS i DB-a, ali u DPS-u tvrde da lider SDP-a imao daleko bolju saradnju sa DB nego sa DPS.

“U određenoj mjeri to je potvrdio i u pomenutom intervjuu. Valjda je otuda došao do informacija da je DPS postao problem, i da je sve manje dio rješenja. Osokoljen sopstvenom projekcijom svoje uloge i snage, dosadašnji spiker je uputio žestoke prijetnje, i Đukanoviću i DPS, ne libeći se ni uvreda. Morao je naravno u svojoj priči da se pozove na Tužilaštvo, u kojem vidi glavno uporište za svoju stranku. Kao da mu je do sada neko branio i sputavao ga da pokaže i dokaže sve što zna, i u šta sumnja. “

Iako je od "samozvanog Čerčila crnogorske politike", mnogo je, ističu u saopštenju.

Oni su Krivokapića nazvali "prvim Slovenom na funkciji predsjednika Parlamentarne skupštine OEBS, predsjednikom sjeverne hemisfere, najvećim uspjehom Crne Gore na međunarodnoj sceni, predsjednikom emeritus te organizacije."

“Potvrđuje se još jednom stara istina da svako zlo ima svoje dobro. Da nije aktuelnih antagonizama na političkoj sceni Crne Gore, možda nikad ne bi saznali ko je Ranko Krivokapić. Niti činjenicu da se jednako razumije u politiku, kao i u ekonomiju”.

Nakon sinoćne emisije još odzvanja eho njegovog samohvalisanja, smatraju u DPS.

“Ostaje iza njega gomila neistina, prijetnji, uvreda i provokacija... Ali i upitanost kako je Crna Gora uopšte tu gdje jeste sa takvim Krivokapićem u vrhu njene državne politike,” zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: