NOVA potpisala sporazum sa Jedinstvenom Rusijom

Petričenko je izrazio zadovoljstvo što Jedinstvena Rusija dobija "pouzdanog partnera u Crnoj Gori"
140 pregleda 49 komentar(a)
Konstantin Petričenko, Andrija Mandić, Foto: Nova srpska demokratija
Konstantin Petričenko, Andrija Mandić, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 25.02.2016. 18:00h

U Moskvi je danas postignut sporazum o zajedničkom djelovanju Jedinstvene Rusije i Nove srpske demokratije. Dogovor su postigli Konstantin Petričenko, predsjednik odbora za međunarodne odnose Jedinstvene Rusije, i Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije.

Predsjednik Nove srpske demokratije je istakao da je ponosan zbog uspostavljanja bliske saradnje sa najjačom strankom u Rusiji, čiji je predsjednik Vladimir Putin, i izrazio nadu da je "ovim činom došlo do nove faze u odnosima između Rusije i Crne Gore". Mandić je kazao da je za Crnu Goru kroz vjekove uvijek bila presudna podrška Rusije, i da se na tom planu ništa nije promijenilo do danas.

"Crna Gora je imala nesreću da postane talac marionetske vlasti sa kojom se upravlja iz pojedinih zapadnih centara koji su za cilj imali rušenje njene tradicije i duhovnosti, a samim tim i razgradnju zajedničke države sa Srbijom i urušavanje odnosa sa Rusijom", rekao je Mandić.

Petričenko je izrazio zadovoljstvo što Jedinstvena Rusija dobija "pouzdanog partnera u Crnoj Gori kao što je Nova srpska demokratija koja čuva sve one vrijednosti koje su neophodne za bratske odnose Rusije i Crne Gore".

"Rusija nije očekivala da neko iz Crne Gore može da vodi neprijateljsku politiku prema Rusiji, uvodeći besmislene sankcije koje, u krajnjem, mogu samo da nanesu štetu Crnoj Gori, hrleći u NATO savez i svrstavajući se na stranu ruskih protivnika", kazao je Petričenko.

Bonus video: