Šabović: Mustafić je postao Bošnjak procjenom da mu je to lakši put do vlasti

"Šabović je kasnije je postao Bošnjak i od toga obezbjeđuje egzistenciju. Znajući njega, šta li ce tek biti kada Kinezi izgrade autoput"
121 pregleda 52 komentar(a)
Džavid Šabović, Foto: Arhiva Vijesti
Džavid Šabović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.02.2016. 17:48h

"Kada neko hoće da nešto kaže o drugome, najbolje kroz sospstvene riječi opiše sam sebe. Očigledno, da je to pravilo istina, potvrdilo se u ovom zaista prepunom merhameta i vaspitanja - Suljovom odgovoru. Jes da je ono, nekako čudna kombinacija šefovog naređenja, da se mora oštro odgovoriti Džavidu, jer se ne mogu zaboraviti januarske diskusije sa Skupštinskog glasanja o nepovjerenju Vladi, i nekakvih plavskih nadripisara koji pokušavaju da iskrive plavsku istoriju", navodi se u odgovoru poslanika SDP-a Džavida Šabovića potpedsjedniku Skupštine Sulju Mustafiću.

Mustafić je ranije danas rakao da zbog SDP-a bliješte krstovi na grbu Crne Gore i da Bošnjaci to pamte.

"To je vjerovatno bilo dovoljno da gazda odveze jednog od svojih, za to izdresiranih čuvara, čiji je zadatak samo čuvati vođu. Ali, najprije bi valjalo ne mahati sa bošnjaštvom. Jer ja sam to po rođenju, a ne po političkom opredjeljenju, a Suljo odlukom i procjenom da mu je to lakši put do vlasti, pa je ponosan na obezbijeđene privilegije. I za to, sebe ne smatram ni malo zaslužnim. To je volja drugog, svemogućeg, a ne naša. Da sam, isto tako, rođen kao Albanac, Hrvat, Crnogorac, Srbin, ili bilo ko drugi, vjerovatno mi to ne bi određivalo političku pripadnost, i uticalo da govorim da se u državi dešava ovo što upravo sada dostiže vrhunac", kazao je Šabović.

Dodao je da je "čitava pisanija prepuna nekakvih laži, izmišljotina, naručenih, vjerovatno, samo za jednokratnu upotrebu, i tako će biti i zapamćeni".

"Ne prihvatajući da polemiše sa svim glupostima koje je pobrojao, ostaviću onima iz Plava, i iz Bara, i ne samo otud nego i šire, koji znaju pravu i punu istoriju o mojim precima kroz sva vremena, i kako su, i koliko su i zašto, zapamćeni u narodu. Tuđe neću pominjati, nisam nevaspitan. A narod, vjerovatno, pamti i ne samo to nego i 25. januar 1989.godine, i ko je bio na čelu protesta, protiv jednoumlja, tada Slobovog, a sada njegovog učenika. Đe li su tada bili drugi? E, od tada tako i danas, a nadam se i još, Džavidu nisu trebala ničija leđa, ničiji znak da se javi za diskusiju, i uputstvo kako i za šta da glasa.

Šabović je rekao i da je Mustafić do učlanjenja u partiju bio Crnogorac i to je poznato, bar onima koji su imali "privilegiju" da čuju za njega.

"Kasnije je postao Bošnjak i od toga obezbjeđuje egzistenciju. Znajući njega, šta li ce tek biti kada Kinezi izgrade autoput. Dok su drugi za svoju naciju podnosili žrtve, on zloupotrebljavajući ime naroda obezbjeđuje sebi privilegije. Nekako je i sam sebi važniji kad ima vozača. Eto mu vlast, zaslužio je, nije lako glasati kako mu se kaže, ali neka bar ne vrijeđa sunarodnike", kazao je Šabović..

Po njegovirm riječima položaj Bošnjaka ne zavisi od potrošnje Mustafićeve limuzine.

"Svi građani, pa i Bošnjaci, samo traže pravdu i pošten posao, da ne moraju zaključavati kuće i napuštati zemlju. Razumljivo je zbog čega neću odgovarati na njegove laži. Jer, nadam se da još ima i u Plavu i u Crnoj Gori, onih koji se sjećaju i pamte. I istoriju i početke. I glasanja, i čiji je ko pulen. Vjerovatno, neko pamti koliko su nekome široka leđa, i koliko mu je jaka kičma. Nego kao što rekoh, nevažan je Suljo i neću se baviti njegovim pokušajem da pribavi značaj štiteći od mene onoga koji mu je deportovao sunarodnike. Primijeti neko, da je u to vrijeme Suljo bio Bošnjak, možda bi i njega uhapsili i deportovali, ali srećom je pretekao", rekao je Šabović.

On podsjeća da je juče rekao "da se ne sudi pištolju, već onome ko ga koristi".

"Zbog mog ukazivanja na zloupotrebe, oni koji ih vrše potegli su loš pištolj put mene. Ti ćorci me neće zaustaviti da ukazujem da su građani Crne Gore, zbog grešaka premijerovog kabineta platili premijerovom bratu 8,5 miliona eura. Sramota je uzimati porez od nezaposlenih sa sjevera da bi dali milione premijerovom bratu. Ova zemlja treba da subvencionira radna mjesta na sjeveru, a ne hidrocentrale premijerovog sina. Treba da pomogne siromašnima, a ne premijerovom bratu. Ne mogu i neću da ćutim dok mi komšije zaključavaju kuće i napuštaju zemlju, dok se njihov novac na razne načine preliva jednoj porodici. Ovo je zemlja svih nas, a ne samo prve familije.Uzalud korumpirate pojedine predstavnike Bošnjaka, njihova apologetika ne može učiniti da Bošnjaci zaborave šta ste radili devedestih, ali ni kako danas žive. P.S. Na kraju, eto apsurda, Suljovim gazdama sam kriv zbog glasanja o zastavi, a sad vidim i Sulju, samo ne znam za Boga, zbog čega?", zaključio je Šabović.

Bonus video: