Damjanović: FK Zabjelo je personifikacija odnosa Podgorice prema sportu

"Postavlja se pitanje koliko lokalna uprava godinama unazad uopšte i vodi računa o sportu, ako se u obzir uzme stanje u većini sportskih društava i sportske infrastrukture Podgorice"
217 pregleda 5 komentar(a)
Dragan Damjanović, Foto: SDP
Dragan Damjanović, Foto: SDP
Ažurirano: 25.02.2016. 16:48h

Fudbalski klub Zabjelo je važan dio identiteta Glavnog grada,identiteta koji je ionako u velikoj mjeri ugrožen, smatra predsjednik foruma mladih SDP, Dragan Damjanović.

On je saopštio da Podgorica kao grad mladosti neće biti i grad sporta ako se trend devastacije sportskih objekata i opšteg nemara prema sportu nastavi.

"Postavlja se pitanje koliko lokalna uprava godinama unazad uopšte i vodi računa o sportu, ako se u obzir uzme stanje u većini sportskih društava i sportske infrastrukture Podgorice. Kakav je to Glavni grad koji nije u stanju da obezbijedi bazične uslove za razvoj sporta, u državi koja važi za sportsku naciju? Kakav je to Glavni grad koji nema zatvoren bazen, što je još frapantnije, atletsku stazu?", kazao je Damjanović.

On je dodao da fudbalski klub Zabjelo slobodno može biti personifikacija odnosa Podgorice prema sportu.

"Kluba koji je odškolovao veliki broj fudbalera, kluba koji je sa svojim sportskim radnicima učio mlade ljude važnosti sporta u njihovoj svakodnevnici. Sada, Podgorica odsustvom brige svojim žiteljima oduzima fudbalski klub Zabjelo, na taj način udarivši na tradiciju svog nekada bogatog sportskog života. Želimo vjerovati da se iza ove odluke ne kriju skriveni motivi. Da je imovina, pogodno (građevinsko) zemljište, fudbalskog kluba pravi motiv. Ujedno apelujemo na sve nadležne da urade sve što je u njihovoj moći kako bi se očuvao sportski identitet Podgorice, kada već ne možemo povratiti njegov stari sjaj. U zdravom tijelu zdrav duh, a u Podgorici građevinski bum", kazao je Damjanović.

Bonus video: