Krivokapić na zasjedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a

"Zimsko zasijedanje u Beču okupiće visoke delegacije 57 država članica OEBS-a i biće prilika za brojne susrete i dijaloge koji znače širenje i snaženje podrške vanjsko-političkim prioritetima naše države"
2 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.02.2016. 09:49h

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić učestvovaće na Zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine (PS) OEBS-a, koje danas počinje u Beču.

Krivokapić će se tokom posjete Beču sastati sa generalnim sekretarom OEBS-a Lambertom Zanierijem i sa drugim zvaničnicima te organizacije.

"Krivokapić će se, svojim učešćem na Zimskom zasijedanju PS OEBS-a, posvetiti političkim pitanjima, jačanju stabilnosti u Evropi i regionu, kao i ljudskim pravima, ekonomskim pitanjima, nauci i zaštiti životne sredine”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će u fokusu 15. Zimskog zasijedanja PS OEBS-a biti migrantska i izbjeglička kriza, u sferama ekonomije, bezbjednosti i ljudskih prava.

Cilj te misije biće, kako se navodi, formiranje mogućnosti za pružanje zajedničke akcije u prevazilaženju aktuelnih izazova država učesnica.

"Zimsko zasijedanje u Beču okupiće visoke delegacije 57 država članica OEBS-a i biće prilika za brojne susrete i dijaloge koji znače širenje i snaženje podrške vanjsko-političkim prioritetima naše države", kaže se u saopštenju.

Bonus video: