SNP: Lokalni izbori u Nikšiću da budu kad i parlamentarni

„Razlog za ovaj predlog leži u nelegitimnosti sadašnje lokalne vlasti, a nije zanemarljiv ni finansijski efekat koji bi se ovim postigao“, kaže se u saopštenju
6 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.02.2016. 17:39h

Lokalni izbori u Nikšiću treba da budu održani u oktobru, kad i parlamentrani, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

Na sjedenici opštinskog odbora te partije u Nikšiću razmatrana je aktuelna politička i socio-ekonomska situacija u Crnoj Gori.

„Aktuelna vlast u Nikšiću nema legitimitet poslije raspada DPS-SDP koalicije“, saopšteno je iz opštinskog odbora.

Većinu u lokalnom parlamentu, prema njihovim riječima, čini partija koja nije učestvovala na izborima.

U odboru smatraju da lokalni izbori u Nikšiću, planirani za mart naredne godine, treba da budu održani zajedno sa parlamentarnim, u oktobru ove godine.

„Razlog za ovaj predlog leži u nelegitimnosti sadašnje lokalne vlasti, a nije zanemarljiv ni finansijski efekat koji bi se ovim postigao“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će inicijativa SNP Nikšić biti proslijeđena svim političkim subjektima koji participiraju u lokalnom parlamentu.

Sjednici su prisustvovali potpredsjednici SNP-a Veselin Bakić i Danijela Pavićević, i sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora stranke Spasoje Kovačević.

Bonus video: