Politički subjekti da nastave dijalog

„Vladavina prava i jačanje borbe protiv korupcije predstavljaju ključni preduslov za cjelokupni napredak društva“, zaključeno je na sastanku
60 pregleda 2 komentar(a)
Erik Holmgren, Suljo Mustafić, Foto: Skupština Crne Gore
Erik Holmgren, Suljo Mustafić, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 24.02.2016. 15:10h

U Crnoj Gori je neophodno da politički subjekti nastave dijalog, kao način za prevazilaženje razlika, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika crnogorskog parlamenta, Sulja Mustafića sa predstavnicima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici.

Mustafić se danas razgovarao sa šefom političko-ekonomskog odjeljenja u ambasadi SAD, Erikom Holmgrenom.

Mustafić je ukazao na značaj partnerskih odnosa i zahvalio na podršci SAD-a Crnoj Gori u procesu integracija države prema Evropskoj uniji (EU) i NATO savezu.

„Na sastanku je konstatovano da je za Crnu Goru važna politička stabilnost i da je u tom pravcu neophodno nastaviti dijalog među političkim subjektima kao način za prevazilaženje razlika oko određenih pitanja“, saopšteno je iz Kabineta Mustafića.

Ocijenjeno je da su manjinske partije značajan činilac političkih procesa i da njihova međusobna saradnja predstavlja dobar model izgradnje povjerenja i stabilnosti u cilju demokratizacije i integracionih procesa Crne Gore.

„Manjinske partije su dale puni doprinos u približavanju stavova i predstavljale su konstruktivnog sagovornika tokom dijaloga o fer i slobodnim izborima“, kazao je Mustafić.

On je izrazio očekivanje da će podrška SAD-a biti prisutna i u narednom periodu kada su u pitanju strateški ciljevi Crne Gore - EU i NATO integracije.

„Vladavina prava i jačanje borbe protiv korupcije predstavljaju ključni preduslov za cjelokupni napredak društva“, zaključeno je na sastanku.

Bonus video: