Milačić: Đukanović ujedinio organizovani kriminal i NATO kampanju

"Vlast u Crnoj Gori, koja dobija podršku od Vašingtona i NATO saveza, funkcioniše po modelu modernizovane mafije, koja koristi institucije kao fasadu"
10 komentar(a)
Marko Milačić Pariz, Foto: Pokret za neutralnost
Marko Milačić Pariz, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 24.02.2016. 11:37h

Izvršni direktor Pokreta za neutralnost Crne Gore Marko Milačić održao je predavanje "Milo Đukanović i njegova NATO agenda za Crnu Goru" u okviru konferencije Udruženje nezavisnih novinara za mir, koja je održana u Parizu.

"Milačić je prezentovao rad Pokreta za neutralnost, izložio brojne prednosti ovog koncepta za spoljnu politiku Crne Gore, ali i informisao prisutne o prirodi nesmjenjive vlasti sedmostrukog premijera Mila Đukanovića", navodi se u saopštenju Pokreta za neutralnost.

Milačić je naglasio da NATO savez "ne intresuje, osim floskularno, demokratija i demokratizacija zemalja članica i kandidata".

"Što najbolje pokazuje i primjer Crne Gore na člijem čelu je Milo Đukanović, političar koji iza sebe ima nebrojeno afera, lider koji je u svojoj funkciji ujedinio organizovani kriminal i propagandno djelovanje sa ciljem učlanjenja u NATO alijansu. Vlast u Crnoj Gori, koja dobija podršku od Vašingtona i NATO saveza, funkcioniše po modelu modernizovane mafije, koja koristi institucije kao fasadu. U Crnoj Gori funkcioniše "fasadna demokratija". Njen cilj je, kako je kazao, očuvanje slobode, nekažnjivosti i privilegija za mali krug ljudi okupljenih oko premijera zemlje", rekao je Milačić.

Dodao je da se iza demokratske fasade krije organizovani kriminal.

"Imate izbore, ali su pokradeni. Imate institucije, ali su privatizovane. Imate slobodu govora, ali ukoliko kritikujete premijera i njegove kompanjone ostaćete bez posla, dobijati prijetnje, ugroziti bezbjednost vaših familija, a možete biti i fizički napadnuti, ili čak i ubijeni", rekao je Milačić.

On je, kako se navodi u saopštenju, u Parizu pričao i o važnosti ideje neutralnosti.

Bonus video: