Tomović: Lažna DPS slika budvanskih bulevara

"Prije početka i u toku radova, više puta je ponovljen hvalospjev od strane takozvanog predsjednika Opštine da je to dar Vlade CG opštini Budva, u vrijednosti od pet miliona eura"
74 pregleda 1 komentar(a)
Radosav Tomović, Foto: URA
Radosav Tomović, Foto: URA
Ažurirano: 24.02.2016. 09:46h

"Budvanski DPS nastavlja sa prikazivanjem iskrivljene slike kako bi opravdala nepočinstva koja su njihovi prethodnici radili, a koja se tiču bulevara u budvanskoj opštini", ocijenjeno je u budanskom Građanskom pokretu URA.

Prema riječima vd predsjednika URA Budve Radosava Tomovića radovi na spajanju budvanskog i bečićkog dijela bulevara su u toku.

"To je korisna i neophodna investicija, koja će eliminisati "usko grlo" na toj dionici Jadranske magistrale. Prije početka i u toku radova, više puta je ponovljen hvalospjev od strane takozvanog predsjednika Opštine da je to dar Vlade CG opštini Budva, u vrijednosti od pet miliona eura. Građanski pokret ukazuje da je dionica puta od Cetinjske raskrsnice do kružnog toka u Budvi međunarodni put koji nosi oznaku E - 2, da su urađeni, a u potpunosti nezavršeni bulevari "Budva" i "Bečići", takođe na označenim međunarodnim (evropskom) putu. Međunarodne puteve, koji prolaze kroz Crnu Goru, održava, rekonstruiše i izgrađuje treću traku na usponima resorno ministarstvo u Vladi i to iz sredstava državnog budžeta. Ova sredstva se ubiraju kroz poreze na gorivo za motorna vozila. Tako ubrana sredstva, po pravilu, namjenski se troše", kazao je Tomović.

Prema njegovim riječima radovi na ovim putevima, u cilju veće bezbjednosti u saobraćaju, ranije su finansirani iz evropskih fondova.

"Budvanski i bečićki bulevar, kao dionice međunarodnog puta E - 2 trebalo je da finansira upravo država, jednako kao treće trake na putu Budva - Cetinje - Podgorica ili dionice Kamenovo i Kufin na putu Budva - Bar. Iz budžeta Opštine Budva je na bulevarima trebalo finansirati samo trotoare, podzemne instalacije komunalne infrastrukture, rasvjetu i pasarele. Bulevar "Budva" i Bulevar "Bećići" finansirani su u cijelosti iz budžeta opštine Budva. Ispostavilo se da tadašnjem rukovodstvu Opštine Budva bila mnogo važnija ugradnja nego izgradnja istih.Građanke i građani Budve treba da znaju da im ovom prilikom niko ništa ne poklanja, a mi pitamo "đe pasaše" pasarele preko bulevara, koje su i bile obaveza Opštine? Vjerovatno u džepove onih koje je specijalni državni tužilac označio kao zločinačku i kriminalnu grupu, sastavljenu od vodećih članova DPS-a", zaključio je Tomović.

Bonus video: